Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

România merge la barajul pentru CM 2026 din Liga Naţiunilor? „Vor fi importante punctele câştigate!”

România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor, iar câștigarea grupei din care fac parte le-ar putea permite „tricolorilor” să ajungă în barajul pentru calificarea la CM 2026.
10.02.2024 | 14:05
Romania merge la barajul pentru CM 2026 din Liga Natiunilor Vor fi importante punctele castigate
România poate prinde barajul pentru CM 2026 dacă își va câștiga grupa din Liga Națiunilor. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Naționala României a nimerit într-o grupă relativ ușoară în Liga Națiunilor, iar obiectivul pe care și l-au impus federalii, dar și selecționerul Edi Iordănescu, este câștigarea ei. Obținerea locului 1 în grupă ne-ar putea ajuta să „împușcăm” doi iepuri dintr-un singur foc: promovarea în Divizia B, de unde am retrogradat ediția trecută, și calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2026.

Cum prinde România barajul pentru CM 2026 din Liga Națiunilor? Calculele lui Andrei Vochin

Naționala de fotbal a României a nimerit într-o grupă cu Kosovo, Cipru și învingătoarea barajului Lituania – Gibraltar în Liga C a Ligii Națiunilor și aproape nimeni nu concepe să nu terminăm pe primul loc. Acesta este obiectivul trasat, iar îndeplinirea lui ne va aduce mari avantaje pe viitor.

ADVERTISEMENT

Avantaje despre care a vorbit și Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, în direct la FANATIK SUPERLIGA. El a explicat modul cum putem prinde prin Liga Națiunilor barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2026 și a calculat exact de ce rezultate am avea nevoie.

„E clar că ăsta trebuie să fie obiectivul: câștigarea grupei! Eu mă gândesc puțin mai mult, în sensul că această grupă ar trebui câștigată cu un minim de cinci victorii.

ADVERTISEMENT

De ce spun asta? Pentru că numărul punctelor acumulate în grupe poate deveni important în raport cu echipele care se vor califica prin Liga Națiunilor la barajul de Mondial. Se știe foarte bine că vor fi 12 grupe în preliminariile Mondialului, cele 12 câștigătoare se vor califica direct, iar următoarele 12, adică echipele clasate pe locul 2, împreună cu cele mai bune 4 câștigătoare de grupe de Liga Națiunilor, vor merge la un baraj.

Asta ce înseamnă? Bănuiesc că mai toate câștigătoarele din Diviziile A și B ori se califică direct, ori merg la baraj din preliminarii. Dar există și posibilitatea ca una-două echipe din Divizia B să nu se califice din preliminarii. Și atunci, nu toate câștigătoarele de grupă din Liga C vor ajunge la acel baraj.

ADVERTISEMENT

De aceea, vor fi importante și punctele câștigate, astfel încât tu să fii între primele două-trei echipe din zona asta. Dacă două echipe din Liga B nu prind Mondialul, asta înseamnă că vin două din partea asta și trebuie să-ți creezi un astfel de avantaj”, a spus Andrei Vochin la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, care se difuzează în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO.

Andrei Vochin: „Locul 1 în grupa de Liga Națiunilor asigură promovarea automată în Divizia B”

Îndeplinirea obiectivului trasat de FRF aduce cu sine, pe lângă posibila calificare în barajul pentru CM 2026, și promovarea în Liga B a Nations League, de unde „tricolorii” lui Edi Iordănescu au retrogradat la ultima ediție.

ADVERTISEMENT

„Câștigătoarele tuturor grupelor promovează automat în liga superioară, iar echipele de pe ultimul loc retrogradează direct. Naționalele care sunt pe locul 2 dintr-o serie inferioară joacă un baraj cu echipa de pe locul 3 dintr-o serie superioară. Adică locul 3 din Divizia B va juca un baraj cu locul 2 din Divizia C.

Dacă vom avea minim 15 puncte din această grupă, cred că vom prinde și acel loc de baraj la Mondial”, a mai spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA, emisiune ce poate fi urmărită în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

Ce OBIECTIV are Romania in Liga Natiunilor

ADVERTISEMENT