Sport

România, o singură echipă în top 100 mondial realizat de IFFHS. Ce loc ocupă

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului a realizat un clasament al celor mai bune 100 de cluburi din lume. CFR Cluj, singura reprezentantă a României, este pe locul 91.
15.09.2023 | 09:17
Romania o singura echipa in top 100 mondial realizat de IFFHS Ce loc ocupa
CFR Cluj, singura echipă din SuperLiga în top 100 mondial realizat de IFFHS. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Clasamentul realizat de IFFHS ține cont de rezultatele obținute de cluburile din întreaga lume în intervalul de timp 1 septembrie 2022-31 august 2023. Sunt luate în considerare atât rezultatele la nivel internațional, cât și cele la nivel național.

Surprize uriașe în clasamentul mondial al cluburilor, realizat de IFFHS: Liverpool pe 37, Barcelona pe 28. City și Real Madrid, pe primele două locuri

În condițiile în care ponderea în competițiile naționale este egală, clasamentul vine cu rezultate care par surprinzătoare pentru microbiști. Astfel, echipe de top ale Europei nu prind locuri în top 10, în care intră în schimb cluburi mai puțin cunoscute de microbiști.

ADVERTISEMENT

Astfel, Liverpool ocupă abia locul 37 în ierarhia celor de la IFFHS, în vreme ce PSG este locul 32. FC Barcelona este pe 28, Juventus pe 25, iar AC Milan prinde doar poziția 21. Nici măcar Bayern Munchen, locul 11, nu și-a făcut loc în top 10.

Prima clasată este Manchester City, urmată de Real Madrid, Flamengo și Inter. FC Porto ocupă locul 5, Al Ahly vine pe 6, iar Manchester United prinde locul 7. Napoli, Benfica și Palmeiras completează top 10.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj singura echipă din SuperLiga în clasamentul mondial realizat de IFFHS. Este pe locul 91

CFR Cluj este singura echipă din România care intră în top 100 mondial realizat de IFFHS. Este pe locul 91, unul onorant dacă ținem cont că ardelenii surclasează câteva dintre echipele de top ale Europei.

Nantes (100), Olympiacos (99), Maccabi Haifa (95), Galatasaray (94) și Dinamo Zagreb (93) sunt nume importante din fotbalul european care au fost devansate de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a avut un sezon 2022-2023 mai degrabă dezamăgitor și a terminat abia pe locul 3 în SuperLiga. În schimb, parcursul din Conference League a fost unul excelent, încununat cu o calificare în primăvara europeană.

Alte surprize din top 100 mondial realizat de IFFHS: Atletico Madrid este doar locul 74, Borussia Dortmund vine pe locul 52, iar Arsenal este pe 31

CFR Cluj a început bine și actualul sezon, sub comanda lui Andrea Mandorlini, 5 victorii și un egal în șapte meciuri disputate în SuperLiga. Astfel că ardelenii au mai strâns ceva puncte în clasamentul realizat de IFFHS.

ADVERTISEMENT

Printre surprizele din ierarhia IFFHS s-ar mai putea număra și clasările modeste pentru Tottenham (76), Atletico Madrid (74), Chelsea (72), Lazio (70), Borussia Dortmund (52), Ajax (47), sau Arsenal (31).

ADVERTISEMENT