Sport

Polonia – România 26-27, în grupele principale la CM de handbal feminin. Victorie chinuită la meciul de „adio”

România și-a încheiat aventura la această ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin cu o victorie chinuită în fața Poloniei, scor 27-26.
11.12.2023 | 20:19
Polonia  Romania 2627 in grupele principale la CM de handbal feminin Victorie chinuita la meciul de adio
Pentru România, victoria cu Polonia a fost doar una de palmares
ADVERTISEMENT
11-12-2023
16:59

Polonia - România 26-27

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 60: Polonia – România 25-27! Polonezele mai înscriu o dată, dar terminăm învingătoare la un gol diferență.

Min. 59: Polonia – România 25-27! Revenim din nou în avataj și victoria pare nu ne mai scăpa.

Min. 53: Polonia – România 25-25! Prăbușire incredibilă a selecționatei „tricolore”, poloneze revind e la -5 pe tabelă.

Min. 50: Polonia – România 22-25! Conducem în continuare, dar nu este un avantaj care să ne asigure liniștea pe final de meci.

Min. 45: Polonia – România 20-22! Polonezele se apropie amenințător, profitând de o cădere a echipei noastre.

Min. 40: Polonia – România 17-21! Greșeli de ambele părți, se menține diferența în faoarea noastră.

Min. 35: Polonia – România 12-17! Echipa noastră, bine condusă din teren de Eliza Buceschi, are un forcing pe început de repriză și se desprinde la 5 goluri.

Min. 31: Polonia – România 10-14! Eliza Buceschi înscrie primul gol al reprizei secunde din aruncare d ela 7 metri.

Min. 30: Polonia – România 10-13! Intrăm la vestiare cu un avans de trei goluri.

Min. 27: Polonia – România 9-12! Se menține avansul de trei goluri în favoarea noastră.

Min. 24: Polonia – România 8-11! Paradele Dacianei Hosu ajută România sa ia avans de trei goluri.

Min. 18: Polonia – România 7-9! Meciul este mult mai echilibrat decât ne așteptam, „tricolorele” nu reușesc să se desprindă decisiv.

Min. 12: Polonia – România 6-6! Polonezele egalează, profitând de o cădere aechipei noastre.

Min. 9: Polonia – România 3-5! Eliza Buceschi înscrie din nou, România pare a controla startul meciului.

Min. 4: Polonia – România 1-3! „Tricolorele” se duc la două goluri diferență.

Min. 2: Polonia – România 0-1! Eliza Buceschi înscrie primul gol al meciului cu o aruncare de la 9 metri.

Min. 1: Polonia – România 0-0! A început partida cu polonezele în atac.

Meciul Polonia – România are loc luni, 11 decembrie, de la ora 20:45, în cadrul etapei a 3-a, ultima, a grupelor turneului final al CM  de handbal feminin. Din păcate, România a ratat obiectivul calificării în sferturi de finală și implicit de participare la turneul preolimpic pentru JO de la Paris 2024.

Unde se joacă meciul Polonia – România, în grupele principale la CM de handbal feminin

Întâlnirea Polonia – România se dispută luni, 11 decembrie, de la ora 19:00, în locul unde tricolorele au fost ca acasă, jucând toate partidele din prima fază a grupelor precum și pe cele din grupele principale. Este vorba despre arena Jykse Bank Boxen din orașul danez Hernning, sală unde vor avea loc și cele două semifinale și apoi finalele CM 2023.

ADVERTISEMENT

La începutul turneului, naționala noastră a avut o susținere consistentă din partea fanilor români, care au sperat mult într-un traseu cât mai lung al fetelor noastre la acest turneu final. Apoi, după eșecul decisiv cu Germania, numărul fanilor s-a rărit considerabil, o situație care a arătat dezamăgirea celor veniți din diferite colțuri ale Europei.

Cine transmite la TV partida Polonia – România

Partida Polonia – România se joacă luni, 11 decembrie, de la ora 19:00 în arena Jykse Bank Boxen din orașul danez Hernning,   și va fi transmisă pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Regretele pentru ratarea sferturlor au devenit și mai mari după ce „tricolorele” au reușit să învingă destul de clar Japonia imediat după eșecul cu Germania. Nu puține sunt vocile care susțin că dacă în partida cu Germania nu ar fi fost folosită Cristina Neagu, cu siguranță altfel ar fi stat treburile, jocul echipei noastre devenind mult mai rapid.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea Polonia – România

Un singur meci s-a aflat pe teren la acest turneu final vedeta Cristina Neagu, tocmai în cel mai important pentru lupta de calificare în sferturile de finală, cel cu Germania și tocmai acela a fost pierdut. După partida cu Germania, Cristina a revenit la programul de pregătire separată, semn că de fapt a fost forțată de staff-ul tehnic să joace acel meci, deși nu era nici pe departe complet refăcută.

ADVERTISEMENT

În plus, și foarte mulți oameni din lumea handbalului susțin acest lucru, fără Neagu jocul României a fost mult mai bun, în sensul în care viteza de joc a fost net superioară, iar fluența paselor a fost mult mai mare. Neagu a fost un mare star, dar acum a ajuns la apus de carieră și chiar dacă vrea nu mai poate nici măcar pe jumătate din ceea ce făcea înainte plus că toate mingile trebuie să treacă pe la ea și astfel frânează mult jocul. O altă jucătoare care va lipsi, după ce s-a accidentat cu Japonia, este pivotul Crina Pintea.

Cote la pariuri la jocul Polonia – România

Pentru casele de pariuri, România ar urma să încheie cu o victorie prezența la acest turneu final de CM, la care dacă am fi învins Germania, pe care am condus-o la trei lungimi la pauză, probabil că am fi avut o amintire foarte frumoasă despre noua echipă națională a țării noastre. Cota la victorie este de 1,45 pentru „tricolore”, față de 3,80 pentru Polonia. Șansă dublă 1X are cotă 1,28, iar șansă dublă X2 ajunge la 2,90.

ADVERTISEMENT

Cinci este numărul meciurilor oficiale directe, două la EURO, trei la Mondiale iar bilanțul arată o diferență în favoarea fetelor selecționerului Florentin Pera. România are patru victorii, două la CM și două la EURO și a pierdut doar la Mondialul din 2013. În 2015 am învins clar, la nouă goluri, cucerind medalia de bronz.

ADVERTISEMENT