Sport

România – Serbia, primul meci tare de la CM de handbal! Neagu, nerecuperată, a rămas în afara lotului

S-a încheiat încălzirea! România joacă împotriva Serbiei, primul adversar tare de la Campionatul Mondial de handbal feminin, duminică, de la ora 19:00. Cele mai importante detalii înaintea partidei.
03.12.2023 | 14:26
Romania  Serbia primul meci tare de la CM de handbal Neagu nerecuperata a ramas in afara lotului
Bucuria României de la finalul meciului cu Chile. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
03-12-2023
12:28

Neagu, Lixăndroiu şi Balog, în afara lotului pentru meciul cu Serbia!

Din lotul de 16 jucătoare pentru meciul România – Serbia nu vor face parte Cristina Neagu (accidentată), Diana Lixăndroiu şi Nicoleta Balog. 

Aşa cum FANATIK a anunţat, pentru acest meci, selecţionerul Florentin Pera a convocat toţi cei trei portari, spre deosebire de meciul cu Chile, unde Iulia Dumanska a rămas în tribune. 

România joacă duminică, de la ora 19:00, împotriva Serbiei. Este primul meci tare pentru “tricolore” care şi-au făcut încălzirea cu Chile, scor 44-19. De acum, fiecare punct contează pentru că el poate face diferenţa când se va trage linie în grupele principale.

România – Serbia, primul meci tare de la CM de handbal! “Tricolorele” au un atu important: prospeţimea fizică

FANATIK este la Herning şi vă prezintă cele mai interesante informaţii înainte de acest meci. Evoluţia excelentă a Serbiei cu Danemarca a surprins pe toată lumea, adversarele noastre având avantaj timp de 54 de minute în faza gazdelor încurajate frenetic de 12.500 de fani.

ADVERTISEMENT

Danemarca s-a desprins abia în finalul meciului şi gazdele au răsuflat uşurate după un 25-21 care nu reflectă ceea ce s-a întâmplat în teren. Dar, meciul de mare intensitate dintre Danemarca şi Serbia poate să fie în avantajul nostru.

“Tricolorele” au avut un meci lejer cu Chile, plus câteva ore bune de recuperare.  Serbia a dat totul cu danezele astfel că este posibil să sufere din punct de vedere fizic, mai ales că se joacă o dată la două zile la turneul final. În mod normal, jucătoarele lui Pera ar trebui să fie mai proaspete la ora partidei.

ADVERTISEMENT

Ce schimbări pregăteşte Florentin Pera

Vorbim aici şi de intensitatea duelurilor, meciul dintre Serbia şi Danemarca fiind unul foarte fizic, iar acest consum ar putea să îşi ceară tributul cu România. Un program care ne-a avantajat, având în vedere că Florentin Pera a avut la dispoziţie meciul cu Chile pentru a le acorda minute tuturor jucătoarelor din lot.

Din informaţiile noastre, este foarte posibil ca selecţionerul să abordeze duelul cu toţi cei trei portari: Ciucă, Hosu şi Dumanska. Astfel, în afara lotului ar urma să rămână Cristina Neagu, Nicoleta Balog şi una dintre Diana Lixăndroiu sau Claudiua Paşcan.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu încearcă să se recupereze pentru grupele principale

Cristina Neagu a făcut o parte a antrenamentului de sâmbătă, dar nu a intrat la jocul de contact, astfel că interul stânga nu va juca nici împotriva Serbiei şi nici a danezelor, pe 5 decembrie. Rămâne de văzut dacă Neagu va putea să revină în echipă în grupele principale, dar şi aici şansele sunt destul de reduse.

Obiectivul României este calificarea în sferturile de finală, iar cele două puncte din meciul cu Serbia sunt vitale pentru acest obiectiv. Ar fi puncte pe care le luăm cu noi în grupele principale, acolo unde ne vor aştepta Germania, Polonia şi Iran.

ADVERTISEMENT

Patru jucătoare din Liga Naţională joacă în naţionala Serbiei: Aleksandra Vukajlovic (Minaur Baia Mare), Andela Janjusevic (Rapid București), Katarina Bojcic (SCM Craiova) şi Emilija Lazic (HC Zalău). Şi acesta ar trebui să fie un avantaj pentru noi, în condiţiile în care atât Florentin Pera, cât şi celelalte jucătoare le cunosc, ştiu ce joacă şi le pot contracara mai uşor.

Serbia, echipă tânără şi disciplinată tactic!

Dar va fi un meci intens. Serbia este o echipă tânără, fără jucătoare experimentate precum Dragana Cvijic, Kristina Liscevic sau Andrea Lekic. În acelaşi timp, este o echipă bine disciplinată tactic de Uros Bregar, care va lupta până la ultima picătură de energie.

Dar, de această dată rezervorul s-ar putea încheia mai repede, având în vedere meciul epuizant cu Danemarca. România are prima şansă în această partidă şi este o ocazie pe care nu îşi permite să o rateze dacă vrea să îşi îndeplinească obiectivul de calificare în sferturile de finală.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi informaţii, interviuri şi reportaje de la Herning.

  • 0 este numărul de înfrângeri suferite de România în 2023
  • 2018 este anul în care România a terminat ultima dată în top 10 la un turneu final (locul 4)
ADVERTISEMENT