Sport

Serbia a condus 54 de minute Danemarca într-o atmosferă electrizantă! Gazdele, la un pas de colaps. Foto şi video

Serbia a fost la un pas să producă o surpriză uriaşă în grupa României. Au condus timp de 54 de minute Danemarca, într-o atmosferă electrizantă, cu 12.500 de oameni în tribune.
02.12.2023 | 01:17
Serbia a condus 54 de minute Danemarca intro atmosfera electrizanta Gazdele la un pas de colaps Foto si video
Serbia a condus 54 de minute Danemarca într-o atmosferă electrizantă! Gazdele, la un pas de colaps. Foto şi video
ADVERTISEMENT

A fost o atmosferă magnifică în Jyske Bank Boxen din Herning la meciul de debut al Danemarcei, împotriva Serbiei. Dar victoria a venit mult mai greu decât se aşteptau cei 12.500 de fani care au umplut sala.

Serbia a condus 54 de minute Danemarca într-o atmosferă electrizantă!

În primul meci al zilei, România a câştigat fără emoţii, 44-19, contra reprezentativei din Chile. O încălzire pentru confruntările cu Serbia şi Danemarca, pentru puncte în grupele principale. Apoi, arena din Herning s-a umplut până la refuz la meciul gazdelor cu Serbia.

ADVERTISEMENT
Tribunele au fost arhipline la Danemarca - Serbia
Tribunele au fost arhipline la Danemarca – Serbia

Danezele sunt printre marile favorite la acest turneu final. Vicecampioana europeană din 2022, selecţionata lui Jesper Jensen vrea titlul suprem la acest Mondial pe care îl va disputa de la un capăt la altul pe teren propriu, la Herning.

Doar că meciurile de deschidere sunt mereu problematice. Pe hârtie, Serbia are o echipă tânără care, teoretic, nu putea emite pretenţii în faţa gigantului. Doar că pe parchet, lucrurile au stat altfel. Atmosfera din Herning a fost senzaţională, cu un public zgomotos, fin cunoscător al fenomenului.

ADVERTISEMENT

Atmosfera de la Danemarca - Serbia

Serbia, defensivă excelentă! Handbalistele nu s-au intimidat de atmosfera din sală

Începutul de meci îi găsea pe fanii gazdelor foarte relaxaţi. Cântau, dansau şi unii dintre ei serveau şi bere, siguri că echipa lor îşi va respecta blazonul fără nicio emoţie. Dar Serbia a venit să joace handbal la această ediţie şi a început să facă asta încă din primul minut.

Elevele lui Uros Bregar au avut o defensivă excelentă pusă la punct şi un start puternic de meci, reuşind să se desprindă încă din start, la 3-0. Dar toată lumea se aştepta să fie doar un foc de paie şi gazdele, încurajate frenetic, să îşi intre în rol şi să pună stăpânire pe joc.

ADVERTISEMENT

Danezele au echilibrat disputa, dar nu au preluat conducerea niciodată în prima parte. Au reuşit să egaleze la 9-9, dar sârboaicele au revenit în avantaj şi au intrat la cabine cu +2, 12-10, stârnind rumoare în tribune.

Fază de joc din Danemarca - Serbia
Fază de joc din Danemarca – Serbia

Patru jucătoare din naţionala Serbiei joacă în Liga Naţională!

Nici după pauză nu s-au schimbat prerogativele. O defensivă şi o disciplină draconică a echipei lui Bregar, coroborate cu ratări incredibile ale gazdelor, au pus o mare presiune pe daneze.

ADVERTISEMENT

Reprezentativa Serbiei, la care au evoluat şi patru jucătoare din Liga Naţională, Aleksandra Vukajlovic (Minaur Baia Mare), Andela Janjusevic (Rapid București), Katarina Bojcic (SCM Craiova) şi Emilija Lazic (HC Zalău), şi-a ţinut adversara la respect, având constant un avantaj de un gol sau două.

În ultimele 10 minute, sârboaicele au început să greşească mai mult, iar presiunea daneză a crescut continuu. Deşi aflate într-o situaţie dificilă, gazdele şi-au regăsit luciditatea în cele mai importante momente şi au reuşit să echilibreze jocul. Iar Danemarca a condus pentru prima dată în minutul 54.

Public frenetic în Danemarca - Serbia
Public frenetic în Danemarca – Serbia

Danezele au controlat finalul după ce au condus pentru prima dată în minutul 54

Din acel moment, cu ajutorul tribunelor care au explodat la fiecare reuşită, danezele nu s-au mai uitat înapoi şi s-au desprins decisiv. Serbia a capitulat în ultimele minute şi scorul final a fost 25-21, parţialul din final fiind 6-1 pentru daneze.

România va juca împotriva Serbiei duminică, de la ora 19:00, într-un meci care se anunţă dificil pentru “tricolore”, dar cele două puncte sunt cruciale pentru îndeplinirea obiectivului: calificarea în sferturile de finală. Echipa care se impune, îşi asigură două puncte în grupele principale.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, puteţi citi pe site-ul nostru cele mai noi informaţii, interviuri şi reportaje de la Herning.

Atmosfera de la Danemarca - Serbia

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Polița RCA. Documentele în baza cărora vor fi încasate daunele în anumite situații
Polița RCA. Documentele în baza cărora vor fi încasate daunele în anumite situații
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni