Sport

România și-a aflat ultima adversară din UEFA Nations League chiar înaintea meciului împotriva Columbiei

România a aflat numele ultimei adversare din grupele UEFA Nations League. „Tricolorii” sunt în grupa C2 din care mai fac parte Kosovo și Cipru.
26.03.2024 | 21:29
Romania sia aflat ultima adversara din UEFA Nations League chiar inaintea meciului impotriva Columbiei
România și-a aflat ultima adversară din grupa de UEFA Nations League. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Lituania este ultima adversară a României din Grupa 2 a Ligii C din UEFA Nations League. Lituanienii au câștigat și manșa retur a „dublei” cu Gibraltar și au obținut biletul pentru Liga C. De cealaltă parte, Gibraltar a coborât în Liga D.

România și-a aflat ultima adversară din UEFA Nations League chiar înaintea meciului împotriva Columbiei

Lituania și-a respectat statutul de favorită și a câștigat ambele meciuri cu Gibraltar din play-off-ul UEFA Nations League. Naționala lui Edgaras Jankauskas s-a impus la limită în ambele partide cu scor identic (1-0).

ADVERTISEMENT

Fedor Cernych a marcat singurul gol al partidei retur care a avut loc marți seară chiar înainte de amicalul României de pe Civitas Metropolitano contra Columbiei. Astfel, Grupa C2 din UEFA Nations League le are în componență pe România, Kosovo, Cipru și Lituania.

România va debuta împotriva naționalei statutului Kosovo în UEFA Nations League, în deplasare, pe 6 septembrie. Trei zile mai târziu, „tricolorii” vor evolua pe teren propriu contra Lituaniei. Ambele meciuri au loc de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Lituania a încheiat pe locul 4 în calificările pentru EURO 2024 într-o grupă cu Ungaria, Serbia, Muntenegru și Bulgaria. Naționala lui Edgaras Jankauskas a obținut doar 6 puncte în 8 partide.

De cealaltă parte, Gibraltar, învinsă de Lituania în play-off, va evolua în grupa D1 alături de San Marino și Liechtenstein. Lituania are un lot cu o cotă de piață ce se ridică la 11,5 milioane de euro, aproape de 8 ori mai mică decât cota naționalei României.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru România după amicalul contra Columbiei

România a remizat în primul amical al lunii martie, scor 1-1 cu Irlanda de Nord. În al doilea și ultimul test de pregătire din această acțiune „tricolorii” se duelează cu cea mai în formă națională a lumii, Columbia, pe Civitas Metropolitano.

Naționala lui Edi Iordănescu va disputa alte două meciuri amicale înainte de EURO 2024. „Tricolorii” vor da piept cu Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (8 iunie) înaintea duelurilor de foc de la EURO 2024 cu Belgia, Slovacia și Ucraina/Islanda. După EURO 2024, România începe aventura în UEFA Nations League.

ADVERTISEMENT

Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45

  • Kosovo – România

Luni, 9 septembrie 2024, 21:45

  • România – Lituania

Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45

  • Cipru – România

Marți, 15 octombrie 2024, 21:45

  • Lituania – România

Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45

  • România – Kosovo

Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45

  • România – Cipru