Sport

România U21 – Albania U21 5-0, în preliminariile Euro 2025! Revanșă entuziasmantă a „tricolorilor”. Clasamentul Grupei E

Selecționata U21 a României a învins cu un categoric 5-0 echipa similară a Albaniei și a trecut pe locul 2 în clasamentul Grupei E de calificare la Euro 2025 de Tineret.
17.11.2023 | 22:16
Romania U21  Albania U21 50 in preliminariile Euro 2025 Revansa entuziasmanta a tricolorilor Clasamentul Grupei E
Căpitanul Louis Munteanu a fost unul dintre cei mai buni „tricolori” în victoria categorică obținută cu Albania U21. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
17-11-2023
20:33

Cum arată clasamentul Grupei E după România U21 - Albania U21 5-0

Naționala de tineret a României a învins cu un categoric 5-0 Albania U21 și și-a luat revanșa cu vârf și îndesat după înfrângerea suferită în meciul tur. După acest succes, „tricolorii” lui Daniel Pancu au urcat pe locul 2 în Grupa E, cu 9 puncte din 4 jocuri.

Pe primul loc se află Elveția U21, cu 10 puncte, care a învins vineri seara Armenia U21 cu același scor, 5-0. Marți, de la 19:30, îi vom întâlni în meci direct pe elvețieni, în deplasare.

Clasament Grupa E
17-11-2023
18:29

România U21 - Albania U21 5-0 (L. Munteanu 7 pen., M. Ilie 15, R. Ilie 37, Grameni 55, Danciu 85)

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 85: GOOOL România! Borza centrează perfect pe 6 metri, iar Danciu împinge mingea în poarta goală.

Min. 81: Cristian Shpendi îl lovește pe Muși fără minge, după ce o primise printre picioare d ela jucătorul român, și vede direct cartonașul roșu.

Min. 58: Rareș Ilie șutează puternic, dar balonul trece puțin pe lângă poartă.

Min. 55: GOOOL România! Grameni înscrie cu un șut plasat, pe jos, din marginea careului mare.

Min. 37: GOOOL România! Rareș Ilie primește o pasă în careu de la Louis Munteanu și înscrie cu un șut pe jos, printre picioarele portarului Lilo.

Min. 15: GOOOL România! Rareș Ilie execută bine o lovitură liberă de pe partea stângă, Lilo respinge greu, mingea se plimbă prin careul albanez, ajunge la Matei Ilie, care o împinge în plasă din 6 metri.

Min. 7: GOOOL România! Același Louis Munteanu transformă fără emoții lovitura de pedeapsă.

Min. 6: Louis Munteanu este faultat în careu și se acordă penalty pentru România.

Min. 4: Louis Munteanu șutează din prima de la marginea careului mare, direct în brațele portarului albanez.

Min. 1: A început partida.

17-11-2023
18:04

Echipele de start la României U21 - Albania U21

România U21: Sava – Pantea, Ignat, M. Iie, Borza – Grameni, Vulturar, Corbu – A. Mazilu, L. Munteanu, R. Ilie. Rezerve: Hindrich, Akdag, Borza, Danciu, C. Mihai, Musi, O. Popescu. Selecționer: Daniel Pancu

Albania U21: Lilo – Mjaki, Dajko, Bajrami, Buxhelaj – Shabani, Berisha, Smajli – Pajaziti, S. Shpendi, Nikaj. Rezerve: Dema, Civeja, Ismaili, Kurtulan, Pecani, Preka, Pruti, Rashica, C. Shpendi

Meciul România U21 – Albania U21 are loc vineri, 17 noiembrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 4-a a grupei E din preliminariile pentru turneul final al EURO 2025. Albanezii conduc grupa cu punctaj maxim după trei etape iar tricolorii au șase puncte și ocupă locul trei, la un punct după Elveția, adică echipa cu care se va întâlni săptămâna viitoare la Neuchatel.

Unde se joacă meciul România U 21 – Albania U21 în preliminariile EURO 2021

Întâlnirea România U21 – Albania U21 se dispută vineri, 17 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul SuperBet Arena din cartierul Giulești din capitală, noul stadion al Rapidului. Aici au mai jucat tricolorii mici primul meci pe teren propriu din această campanie, încheiat cu victoria cu 2-0 în fața Armeniei.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, stadionul din Giulești a oferit acel cadru deosebit din punct de vedere al unei atmosfere electrizante favorabilă echipei noastre și cu siguranță așa va fi și acum, motivul pentru care a și fost ales stadionul Rapidului pentru a găzdui un nou meci al naționalei de tineret.

Cine transmite la TV partida România U21 – Albania U21

Partida România U21 – Albania U21 se joacă vineri, 17 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul SuperBet Arena din cartierul Giulești din București, în etapa a 4-a din grupe E a preliminariilor EURO 2025 și va fi transmisă la TV, ca și celalte meciuri ale reprezentativei de tineret, în exclusivitate pe canalul PRO ARENA. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, vineri, 17 noiembrie, nu va fi o vreme stabilă. În prima parte a zilei cerul va fi senin, dar după ora 17-18 șansele să avem un cer noros și, din păcate, reprize de ploaie cam până în jurul orei 22:00 (sâmbătă, 18 noiembrie va ploua aproape toată ziua). Maxima zilei va scădea la ora amiezii la numai 11 grade iar la ora partidei vor mai fi în jur de 7-8 grade.

Ce jucători lipsesc din confruntarea România U 21 – Albania U 21

Daniel Pancu are de această dată un lot mult mai puternic pentru dubla cu Albania și Elveția, adică împotriva primelor două clasate înaintea acestei etape. Faptul că jucătorii trimiși în mare grabă la prima reprezentativă cu o lună în urmă, fundașul stânga Andrei Borza și atacantul Louis Munteanu pot evolua acum la naționala U21 este un mare câștig pentru selecționer.

ADVERTISEMENT

În special prezența lui Louis Munteanu întărește considerabil forța atacului, România fiind obligată să câștige în fața Albaniei și, dacă se poate, să o facă la o diferență mai mare de un gol, pentru ca în caz de egalitate de puncte să poată avea avantajele rezultelor din confruntările directe. Dar Pancu le-a atras atenția jucătorilor că nu trebuie să fie cu gândul numai la revanșă, pentru că altfel gradul de concentrare va scădea și elevii săi vor evolua tot mai crispat.

Cote la pariuri la jocul România U 21- Albania U 21

Pentru casele de pariuri naționala de tineret a României este echipa care pleacă din pole position la acest meci. Tinerii tricolori au cota de 1,65, pentru a bifa a treia victorie în aceste preliminarii, în fața liderului neînvins. Albania a primit cota de 4,60 la victorie iar șansă dublă X2 are cota de 2,15. Se așteaptă ceva goluri în meci, pentru că la over 1,5 avem modicul 1,20. Un gol al oaspeților ajunge la cota de 1,45.

ADVERTISEMENT

Sunt trei meciuri directe în istorie, dar primele două, din 2011 și 2014, au avut caracter amical și au revenit de fiecare dată naționalei noastre, la o diferență de două goluri. Așa părea a sta lucrurile și la singura confruntare oficială, cea din acest an, în Albania, unde după 0-0 la pauză a urmat un rapid 2-0 pentru tricolori și se părea că totul este bine dar finalul a fost de coșmar, România pierzând, aproape incredibil, cu scorul de 3-2!

ADVERTISEMENT