News

“Romania Unfolds”, primul mini-serial documentar despre sustenabilitate lansat în România

"Romania Unfolds", platformă susţinută de Veolia, lansează o serie de mini-documentare video din comunităţi locale, unde rezolvarea provocărilor are la bază soluţii sustenabile.
30.09.2023 | 17:13
Romania Unfolds primul miniserial documentar despre sustenabilitate lansat in Romania
Romania Unfolds pune în lumină teme de sustenabilitate, durabilitate și educație Foto: Romania Unfolds
ADVERTISEMENT

“Romania Unfolds” este un concept de oraşe şi comunităţi sustenabile, menit să găsească soluţii şi să ne deschidă ochii la acţiuni care, puse în folosul comunității, devin adevărata moștenire pentru generațiile viitoare. Susţinută de Veolia, lider mondial în furnizarea de servicii esențiale și campion al transformării ecologice, Platforma “Romania Unfolds” a realizat o mini-seria de documentare video cu povești din comunități autohtone, în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluție sustenabilă.

Târgu Lăpuş, primul oraş din România cu o rată de reciclare de peste 60%

Primul episod din acestă miniserie  dezbate tema “Orașe și comunități durabile”. Poveștile se axează pe perspectivele autentice ale locuitorilor din Târgu Lăpuș, primul oraș din țară care are o rată a reciclării de 60%.

ADVERTISEMENT

Această rată nu doar că o depășeşte pe cea de reciclare a deșeurilor municipale naționale, care este de 13%, dar este mai mare şi decât media europeană de 49%. Tot în acest episod sunt oferite soluții salvatoare, ale primei comunități din România de tip cooperatist, care furnizează energie din surse 100% regenerabile.

“Prin acest demers, Veolia contribuie la angajamentul luat de a deveni Campion al Transformării Ecologice mijlocind accesul la informația privind sustenabilitatea și descoperirea de rezolvări durabile și responsabile, capabile să medieze impactul provocărilor actuale, contribuind activ la creșterea valorii educaționale în comunitățile în care activează.

ADVERTISEMENT

Romania Unfolds este o sursă de acces către soluții pentru acțiuni cu impact decisiv și favorabil asupra mediului înconjurător, dar și o punte către legături viitoare între comunități, mediul academic, industrie și autorități”, spune Mădălin Mihailovici, director general al Veolia România.

Următoarele cinci episoade ale acestei miniserii vor surprinde și alte teme care se pliază pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, precum reducerea inegalităților sociale, producție și consum responsabile, inovație în industrie și infrastructură și apă curată.

ADVERTISEMENT

Conform Raportului Național Voluntar privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din 2023, România și-a atins peste 62% din obiectivele stabilite pentru 2030. Cu toate acestea, Raportul Global privind Dezvoltarea Durabilă arată că România are și ținte unde regresează, fiind amintită aici acțiunea pentru climă, dar și ținte unde stagnează, în acest segment fiind incluse educația de calitate, energia curată și accesibilă, producția și consumul responsabile sau viața terestră.

Romania Unfolds lansează o serie de şase miniserialeFoto: Romania Unfolds
Romania Unfolds lansează o serie de şase miniseriale
Foto: Romania Unfolds

Platforma „Romania Unfolds” a adus împreună, până în acest moment, 30 de experți în domeniul sustenabilității, producției video și comunicării, care împărtășesc o pasiune comună pentru crearea unui viitor mai bun pentru România, prin promovarea educației, practicilor și valorilor durabile.

ADVERTISEMENT

Cu aproximativ 100 de ore de material video înregistrat pe parcursul a 28 de zile, echipa a străbătut nu mai puțin de 3.500 de kilometri pentru a documenta și filma primele episoade. Au fost intervievate 71 de persoane, colectând perspective unice pentru proiect, rezultatul final fiind un mini-serial documentar cuprinzător, în care apar nu mai puțin de 143 de persoane, fiecare contribuind la bogăția și profunzimea poveștii.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”