Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

România urmează calea inversă naturalizării: „Ai noștri optează să joace pentru alte naționale!”. Video exclusiv

Emil Săndoi (58 de ani) a vorbit la Fanatik SuperLiga despre problema jucătorilor români de afară, care refuză convocările la echipa națională a României.
13.04.2023 | 12:26
Romania urmeaza calea inversa naturalizarii Ai nostri opteaza sa joace pentru alte nationale Video exclusiv
România urmează calea inversă naturalizării Ai noștri optează să joace pentru alte naționale!. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Selecționerul naționalei de tineret Emil Săndoi a intervenit telefonic la cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA. Tehnicianul a discutat despre fotbaliștii români din străinătate care refuză să joace sub tricolor.

De ce optează românii din stărinătate să joace pentru alte naționale. Opinia lui Emil Săndoi: „Se sfătuiesc cu familia, cu impresarii”

Cătălin Cîrjan, Andrei Coubis, și Daniel Boloca sunt cele mai recente exemple de fotbaliști români, care refuiză să evolueze pentru naționalele României. Ultimii doi și-au exprimat dorința de a jucat pentru Italia, fundașul lui AC Milan fiind chiar convocat la reprezentativa U20 a „Squadrei Azzurra”.

ADVERTISEMENT

„Acum este dificil pentru noi să putea lua și alți jucători care au și altă cetățenie sau dublă cetățenie sau naționalitate, nu știu exact. E mai dificil. La noi se întâmplă ca jucători care ar putea să joace pentru noi să opteze pentru alte naționale.

Nici nu e bine să comentăm chestiile astea pentru că sunt la latitudinea lor. Ei singuri hotărăsc pentru cine joacă. Ați văzu că au mai fost discuții și cu Coubis de exemplu pe care l-am avut la tineret. A optat pentru Italia U20, deși primise convocare și de la România U21.

ADVERTISEMENT

Dar sunt alegerile lor personale, se sfătuiesc cu familia, cu impresarii. E greu să discutăm și să interpretăm alegerile lor”, a declarat Emil Săndoi, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

VEZI VIDEO MAI JOS

Andrei Coubis, aplaudat că a ales Italia

După ce în țară a ajuns vestea că Andrei Coubis dorește să joace pentru Italia, alegerea fundașului a fost aplaudată chiar și de Mihai Stoica. Managerul general de la FCSB crede că staff-ul naționalei U19 a României a greșit când l-a ținut rezervă.

ADVERTISEMENT

„Băi, oameni buni. Nu puteai să ţii jucător ca ăla rezervă. El se antrenează cu Milan. Are un fizic, de poate să te şi protejeze până la autocar.

Nu ai cum aşa ceva. În condiţiile în care, când îl bagi, îl bagi fundaş dreapta. El e fundaş central, e o fiară”, a mai spus Mihai Stoica, la TV OrangeSport.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri. Poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT