Sport

Românii au făcut spectacol la Gala Kombat London. Luptătorii, felicitați de primarul din Harrow

Sportivii români au obținut victorii pe linie la Gala Kombat London. 5 dintre cei 16 s-au remarcat în mod deosebit. Tolea Ciumac a revenit în ring.
03.07.2023 | 22:19
Romanii au facut spectacol la Gala Kombat London Luptatorii felicitati de primarul din Harrow
16 sportivi au participat la Gala Kombat London. 5 au plecat cu centurile de campioni și au impresionat
ADVERTISEMENT

Luptătorii români de MMA au făcut spectacol în Anglia în fața a 5.000 de spectatori. Ramji Chauhan, primarul burgului londonez, a fost de asemenea prezent la eveniment.

Seară memorabilă la Londra pentru sportivii români: „Îi felicit pe organizatori”

Sebastian Lutaniuc, Florin Lambagiu, Nicolae Mezdrea, Alin Nichita și Marius Munteanu au fost marii câștigători de la Gala marii câștigători de la Gala Kombat London. Și-au învins adversarii și au câștigat centurile, fiind aplaudați frenetic pentru tacticile lor originale și modul în care au abordat fiecare partidă.

ADVERTISEMENT
Lutaniuc Sebastian l-a învins pe Aidas Ceckauskas
Lutaniuc Sebastian l-a învins pe Aidas Ceckauskas

Primarul din Harrow l-a felicitat pe organizatorul John Smith și a promis să susțină și cea de-a treia ediție a galei: „Îl felicit pe organizator pentru toată desfășurarea și îl voi sprijini la ediția următoare”.

Greii din MMA au făcut show timp de șapte ore în ringul din Harrow, însă cinci români s-au remarcat în mod deosebit prin tacticile lor și au plecat acasă cu centurile în aplauzele a 5.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Românii s-au remarcat printre 28 de campioni și vicecampioni din țări cu tradiție în MMA

Luptătorii de MMA din România au avut adversari de mare calibru. Nu mai puțin de 28 de campioni și vicecampioni au fost prezenți la eveniment, din țări ca Olanda, Brazilia, Cipru, UK sau Republica Moldova.

România a avut în ring 16 luptători: Marian Rusu, Florin Lambagiu, Marius Munteanu, Sebastian Lataniuc, Marian Lăpusneanu, Anghel Cardos, Andrei Leuștean, Mindaugas Mikaliak, Vlăduț Andrei, Mezdrea Nicolae, Alin Nechita, Zlatev Nikola, Daniel Dragomir, Tolea Ciumac, Constantin Florea, dar și o femeie: Andreea Gutu.

ADVERTISEMENT

Florin Lambagiu i-a promis copilului său că va câștiga la Kombat London: „M-am ținut de promisiunea făcută băiatului mei și îi duc centura acasă. Nu a fost ușor pentru că adversarul meu a fost foarte bun, dar am reușit”, a declarat „Rambo din Moldova”, care s-a bătut cu Rodrigo Mineiro, un brazilian cu 19 victorii în palmares dintre care 17 câștigate prin KO!

Sebastian Lutaniuc și Marius Munteanu au avut de asemenea meciuri extraordinare. Ei s-au confruntat cu Israel Richards (The Grizzly), Alexandru Veleniuc și Aida Ceckauskas și au reușit să-i învingă.

ADVERTISEMENT

Ramji Chauhan, prezent în premieră la o gală de MMA. A urmărit 4 ore meciurile, deși trebuia să stea doar unul singur

John Smith, organizatorul evenimentului Kombat London, a avut un invitat special: primarul din Harrow, micul orășel londonez. Ramji Chauhan a acceptat invitația inedită și a stat la gală 4 ore, spre surprinderea tuturor, deși trebuia să asiste la doar un singur meci.

La final, extrem de impresionat de ceea ce a văzut în ring, edilul din Harrow a ținut în mod special să îl felicite pe John Smith și a făcut fotografii cu câștigătorii și a promis că se va implica în sprijinirea celei de-a treia ediții Kombat London.

John Smith nu a rămas nici el dator și a fost surprins de interesul primarului Ramji Chauhan: „A fost o surpriză totală prezența domnului primar Ramji Chauha. M-a bucurat enorm iar speech-ul său m-a măgulit. Se întâmpla rar ca o asemenea personalitate să vină la evenimente, cu atât mai mult să anunțe că ne va sprijini. Pentru mine, să avem ajutorul comunității, este o mare reușită. Acest lucru mă va ambiționa ca ediția din toamnă să fie la un nivel mult mai mare”.

Evenimentul din Londra a fost destul de costisitor

Organizarea unei astfel de gale a fost provocare și pentru organizatori: 70 de mese VIP, 3 baruri cu răcoritoare disponibile, dintre care unul în exterior, 3 tone de gheață, 5000 de băuturi răcoritoare, 4 sortimente de whisky,  4 tipuri de vin și 4 mărci de bere.

Organizatorii au vrut ca totul să fie perfect și nimic să nu le lipsească sportivilor! Au asigurat echipamentele sportive pentru toți luptătorii, iar un bucătar care s-a ocupat să le prepare mâncăruri alese.

Li s-a pus la dispoziție până și transport VIP, cazare la hoteluri de 4 stele din Londra, deplasarea cu avionul și toate cheltuielile pentru această gală.

John Smith, un cunoscut sportiv născut în România

John Smith este un sportiv de origine engleză născut în România și care are mai multe afaceri la Londra. Acesta a reușit să îl readucă în ring după mulți ani și pe Tolea Ciumag.

Refugiat în Italia în urma problemelor juridice, Tolea Ciumag a decis să revină în ring într-un moment în care dosarele sale au fost puse în rejudecare.

ADVERTISEMENT