News

Românii care se laudă cu averea pe Facebook sau TikTok, filați de ANAF. Cum îi prinde Fiscul pe evazioniști

ANAF a oferit mai multe detalii despre modul în care sunt filați românii care se laudă cu averea pe Facebook. Totul se face cu ajutorul unui soft.
24.10.2022 | 18:24
Romanii care se lauda cu averea pe Facebook sau TikTok filati de ANAF Cum ii prinde Fiscul pe evazionisti
Lucian Heiuș. șeful ANAF. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sunt vizați acei români care pun poze pe rețelele de socializare cu mașini scumpe, case luxoase sau bani, cu toate că nu pot justifica aceste averi. Șeful ANAF a explicat că acești români sunt filați cu ajutorul unui soft special.

ANAF filează românii pe Facebook cu un soft

Lucian Heiuș a vorbit pentru Antena 3 despre modul în care cei care fac bani nejustificat, fără să-și plătească impozitele, pot fi controlați de ANAF.

ADVERTISEMENT

S-a creat cumva o frustrare mare în societate prin sfidarea pe care o fac acest gen de persoane fizice, pe reţelele de socializare, dar şi prin intermediul mass-mediei, sfidând cu maşini incredibil de scumpe, cu bani aruncaţi, iar cei care îi cunoşteau, spuneau: Dar oameni ăştia nu au plătit în viaţa lor nimic, sau veniturile pe care le au, nu le permite să facă asemenea lucruri, sau alţii care îşi construiesc nişte case care seamană cu nişte palate, dar i nu au lucrat în viaţa lor o zi”, a explicat Heiuș.

Sunt vizați, totodată, influencerii și așa numiții creatori de conținut, care fac bani mulți pe internet, însă evită să plătească taxe.

ADVERTISEMENT

”A apărut în ultimii ani, şi s-a accentuat în perioada de pandemie, cumva şi această nouă profesie de influencer sau creator de conținut.

Dacă discutăm de cei care obţin venituri de pe aceste plaforme de socializare, nu vă imaginaţi că avem inspectori care stau în faţa televizorului şi urmăresc Facebook-ul la fiecare. Nu. Avem nişte programe informatice de analiză de date, care ne spun. Intri pe platformă şi îţi dă o listă cu persoane care au foarte multe vizualizări.

ADVERTISEMENT

O persoană care are foarte multe vizualizări, de acolo primeşte şi foarte mulţi bani de la aceste platforme, pentru că acesta este mecanismul. Atunci, aceste programe informatice ne dau o listă cu persoane fizice care au multe vizualizări, ne uităm să vedem conturile bancare ale acestora, pentru că aceste platforme nu virează banii decât prin sistemul bancar.

Adică nu o să îţi dea Facebook-ul niciodată cu plasa banii. Ţi-i virează din Irlanda, unde au sediul pentru Europa, într-un cont a unei persoane din România”, a completat șeful ANAF.

ADVERTISEMENT

De asemenea, toți care au averi nejustificare și nu plătesc pe ele impozit trebuie să știe că ANAF are pârghiile legale pentru a-i face să plătească.

Ne uităm să vedem ce bani au intrat de la aceste platforme şi vedem dacă i-a şi declarat. Dacă a plătit impozit, toată stima şi le recomand tuturor să facă acest lucru.

Dacă constatăm că există diferenţe între banii care le-a intrat de pe aceste platforme şi sumele pe care ei le-au declarat, prin declaraţia unică 212, mergem şi intrăm în insepecţie fiscală şi căutăm diferenţele de bani care apar şi li se calculează impozitul respectiv”, a concluzionat Heiuș, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un...
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un spion care s-a sinucis! "Nu pot să spun mai multe!"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de...
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de grade. Zonele lovite de ploi
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă