News

Românii plecați în străinătate au fost numărați oficial. Câte milioane de oameni a pierdut țara noastră

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a anunțat numărul oficial al românilor plecați în străinătate. Peste 8 milioane ar fi plecați.
04.10.2022 | 21:37
Romanii plecati in strainatate au fost numarati oficial Cate milioane de oameni a pierdut tara noastra
România a pierdut 8 milioane de oameni. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Exodul este cu adevărat impresionant și poate fi considerat o realitate tristă pentru țara noastră.

Peste 8 milioane de români sunt plecați în străinătate

Așadar, conform secretarului de stat pentru românii de pretutindeni Gheorghe Cârciu, 5.7 milioane de români sunt plecați în străinătate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, raportat la cifrele oficiale din decembrie 2020, autoritățile cred că numărul acestora e mult mai mare. “Depășim 8 milioane de români în afara granițelor, fără să numărăm comunitățile istorice”, a transmis Cârciu.

”Avem o cifră oficială care ne spune că 5.700.000 de români – ultima cifră oficială în decembrie 2020 – de români în afara granițelor.

ADVERTISEMENT

După numărătoarea statelor unde se găsesc români, una neoficială și avem și studii în acest sens, depășim 8 milioane de români în afara granițelor, fără să numărăm comunitățile istorice“, a declarat reprezentantul guvernului conform DC News.ro.

”Practic avem o Românie întreagă în afara granițelor României“, a remarcat jurnalistul Bogdan Chireac.

ADVERTISEMENT

”Avem cinci țări în care sunt localizați peste un milion de români: Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța. În Franța poate avem 900.000 și…undeva pe acolo. Cu siguranță mai sunt și cel puțin 20% români care nu sunt înregistrați.

Sunt sezonierii, cei din familii mixte, cei care au obținut cetățenie, copii celor din familii mixte, cei cu cetățenie care sunt la a doua generație și care cu siguranță nu mai sunt numărați români ci cu cetățenia pe care o dețin acolo”, au mai punctat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, 7.5 milioane de ucraineni au fugit din Ucraina din cauza războiului, în timp ce 6.8 milioane de sirieni și-au părăsit țara din aceeași cauză. În aceste condiții, exilul a 8 milioane de români, pe vreme de pace, este o realitate cruntă cu care se confruntă guvernanții acestei țări.

În ultima perioadă românii au arătat că nu mai sunt atât de interesați de munca în Spania sau Italia.

“Luna aceasta, cele mai multe aplicări ale candidaţilor s-au înregistrat pentru Germania, Olanda, Franţa, Belgia şi Marea Britanie. Italia şi Spania plasându-se abia pe locurile 10 şi 11 în topul preferinţelor românilor.”, a explicat Bogdan Badea, director general eJobs.

ADVERTISEMENT