Sport

Romario dă de pământ cu selecționerul Braziliei: „Naționala joacă un fotbal urât”

Al doilea cel mai prolific atacant din toate timpurile, Romario, se gândește cu groază la Campionatul Mondial de anul viitor, din Qatar, chiar dacă naționala Braziliei este lider autoritar în preliminariile sud-americane, cu opt victorii în opt meciuri.
24.09.2021 | 14:50
Romario da de pamant cu selectionerul Braziliei Nationala joaca un fotbal urat
ADVERTISEMENT

Cvintupla campioană mondială a învins tot ce a prins și are un golaveraj impresionant: 19 goluri marcate și doar două primite. Cum America de Sud trimite direct, la competiția de anul viitor, patru echipe, este greu de crezut că Brazilia mai poate fi depășită în clasament de ocupanta locului 5, Columbia, care a adunat 13 puncte, și cu atât mai puțin de Paraguay (11p).

Romario dă de pământ cu selecționerul Braziliei: “Nu mai sunt în favoarea lui Tite”

Romario de Souza Faria, campion mondial cu Brazilia în 1994, competiție la care a devenit golgeter cu cinci reușite în cinci meciuri (nu a punctat în optimile de finală cu Statele Unite și în finala cu Italia), vrea să-l vadă plecat pe selecționerul Tite.

ADVERTISEMENT

Suntem aproape de o nouă Cupă Mondială şi nu ştiu dacă mai este timp pentru o schimbare de antrenor, dar nu mai sunt în favoarea lui Tite ca antrenor al selecţionatei braziliene”, a declarat fostul atacant al Barcelonei.

Romario: „De tactică nici nu ar trebui să mai vorbim”

În iunie, Argentina a învins Brazilia cu 1-0 în finala Copei America, golul fiind marcat de Di Maria în minutul 22. „Echipa naţională a prezentat un fotbal foarte slab. Urât din punct de vedere tehnic, iar tactic nici măcar nu mai trebuie să vorbim”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

Romario speră ca Brazilia să câștige, în vara lui 2022 un nou titlu mondial, dar este conștient că acest lucrue va fi aproape imposibil în actuala conjunctură. „Cu acest mod de a juca, Brazilia va fi dărâmată în Qatar. Sper să mă înşel. În opinia mea, e nevoie de o schimbare de antrenor acum, chiar dacă nu mai este suficient timp, dar ar reduce cel puţin daunele”, a precizat fostul fotbalist.

Tite are un trofeu alături de selecționata aurri-verde, Copa America în 2019, dar și două eșecuri foarte greu de digerat de orice suporter brazilian: eliminarea în sferturile de finală la CM 2018 (1-2 cu Belgia, golurile fiind marcate de Renato Augusto 22, respectiv, Fernandinho 13-autugol și De Bryne 31), plus înfrângerea din finala Copei America din 11 iunie.

ADVERTISEMENT

Meciul suspendat tot nu a fost reprogramat

Trebuie menționat, însă, că partida cu eterna rivală Argentina, programată pe 5 septembrie în preliminariile CM 2022, la Corinthias, a fost suspendată după 5 minute, în momentul în care autorităților medicale au intrat pe gazon pentru retrage de pe teren patru argentinieni care ar fi trebuit să fie în carantină.

Încă nu s-a stabilit data la care se va continua / juca partida, dar acest lucru nu schimbă foarte mult datele din clasament, chiar și în condițiile în care ar învinge Argentina. Cel mult, Messi și colegii s-ar apropia la trei puncte de eternii lor rivali.

ADVERTISEMENT