Life

Romică Țociu își sărbătorește ziua de naștere pe 5 ianuarie. Câți ani împlinește îndrăgitul comediant

Romică Țociu își sărbătorește ziua de naștere pe 5 ianuarie 2022. Îndrăgitul comediant a jucat pe scenă alături de Cornel Palade timp de aproape 30 de ani.
04.01.2022 | 11:00
Romica Tociu isi sarbatoreste ziua de nastere pe 5 ianuarie Cati ani implineste indragitul comediant
Romică Țociu își sărbătorește ziua de naștere pe 5 ianuarie. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Romică Țociu, pe numele real Constantin Romeo Toma Ţociu, împlinește vârsta de 60 de ani pe 5 ianuarie 2022.

Îndrăgitul actor și comediant s-a născut la Craiova și a început să joace pe scena Teatrului de Comedie din Galați. Alături de Cornel Palade, Romică Țociu a prezentat „Tele Euro Bingo”.

ADVERTISEMENT

A devenit și mai cunoscut după ce a câștigat premiul cel mare la Festivalul de comedie de la Sala Palatului, în 1990.

Romică Țociu împlinește 60 de ani pe 5 ianuarie 2022

Romică Țociu a fost remarcat de regizorul Biţu Fălticineanu, de la Teatrul „Constantin Tănase”. Acolo, actorul a format un cuplu pe scenă cu regretata actriță Draga Olteanu Matei, care s-a stins din viață la finalul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Cei doi au jucat în spectacolul „Mai ceva ca în Dallas” și au interpretat rolurile J.R. și Sue Ellen în peste 100 de reprezentații.

Pe scena de la „Constantin Tănase” a mai jucat în spectacolele „Microfonul de la miezul nopţii” şi „Show la Savoy”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, actorul a avut roluri în filme precum „Meseriașii” (2006), „Poveste de cartier” (2008) sau „Bancher sau Șomer” (2009).

Romică Țociu este cunoscut din cuplul umoristic pe care l-a format alături de Cornel Palade timp de aproape trei decenii. Cei doi au apărut împreună pe scena Teatrului de Revistă în spectacole precum „Râzi, că te tai!” sau „Croaziera nebunilor”. Ambele au fost scrise de regretatul regizor George Mihalache.

ADVERTISEMENT

Actorul a fost concurent la emisiunea „Te Cunosc de Undeva” în 2021, alături de Adriana Trandafir.

Este căsătorit de aproape 27 de ani și are doi copii, Cătălin (26 de ani) și Daria (17 ani).

Romică Țociu și Cornel Palade, despre certurile care apar între ei

Deși formează unul dintre cele mai apreciate cupluri de comedianți din România, puțini știu cum se înțeleg Romică Țociu și Cornel Palade dincolo de camerele de filmat.

În urmă cu câteva luni, Romică Țociu a făcut dezvăluiri despre relația de prietenie pe care o are cu partenerul său de scenă.

Actorul a recunoscut că mai apar și mici certuri între ei, dar niciodată nu s-a întâmplat să aibă dispute din cauza banilor.

„De certat… Există peste tot, în toate cuplurile, există certuri. Nu ne-am certat niciodată pe bani, pentru că lucrurile sunt foarte simple la noi.

De fiecare dată, el numără banii de trei ori, pentru că e sigur că i-am tras din ei. Ne-am ciondănit pe lucruri minore. 

Noi nu ne-am certat niciodată, pentru că noi am realizat că cel mai important lucru în cariera noastră este să fim în confort și a contat mai mult publicul pentru noi.”, a dezvăluit Romică Țociu la Teo Show.

ADVERTISEMENT