Sport

Ronaldinho, Henry și Totti revin pe teren la un Campionat Mondial cum nu s-a mai văzut. Când e super competiția și ce vedete mai participă

Staruri care au scris istoria recentă a fotbalului sunt gata să revină pe teren într-o competiție care se anunță cu adevărat uriașă!
07.02.2024 | 09:19
Ronaldinho Henry si Totti revin pe teren la un Campionat Mondial cum nu sa mai vazut Cand e super competitia si ce vedete mai participa
Ronaldinho, Henry și Totti revin pe teren (Sursa foto: Instagram Ronaldinho, Hepta, Pinterest)
ADVERTISEMENT

Ronaldinho, Totti, Lampard, Henry, Crespo sau Puyol din nou pe terenul de fotbal la un Campionat Mondial? Visul oricărui microbist! Și este pe cale să devină realitate, chiar în această vară. La o competiție care este în proiect avansat și conține deja mai multe nume confirmate: Campionatul Mondială a Veteranilor!

Campionatul Mondial al Veteranilor, competiție care readuce pe teren staruri ca Ronaldinho, Henry, sau Totti. Unde și când se vor juca meciurile

Vorbim de o competiție dedicată celor mai puternice naționale, deținătoare de titluri mondiale. Și exclusiv jucătorilor trecuți de 35 de ani. Iar pe teren ar urma să fie nume uriașe ale fotbalului mondial, care au fascinat milioane de fani.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial al Veteranilor ar urma să fie o competiție la care participă opt echipe: Anglia, Argentina, Brazilia, Franța, Germania, Spania, Italia și Uruguay. Se va desfășura în prima parte a lunii iunie, în Anglia, cel mai probabil în Londra. Se joacă 11 la 11, 70 de minute, iar numărul de schimbări va fi foarte mare sau chiar nelimitat.

Pot fi selectați doar jucătorii care au peste 35 de ani și care au strâns minimum 100 de selecții sau 100 de meciuri în prima ligă a țărilor din care fac parte. Fiecare echipă are un căpitan, care va alege restul lotului. Campionatul Mondial al Veteranilor este organizat de Elite Players Group și ar urma să se numească EPG Cup.

ADVERTISEMENT

Fiecare din cele opt echipe va avea un lot de 18 jucători. Care sunt starurile care ar fi confirmat deja participarea

Momentan au fost stabiliți cei opt căpitani și există deja zvonuri legate de componența fiecărei echipe. Ronaldinho și Thierry Henry sunt printre cele mai tari nume care ar fi confirmat deja prezența, așa cum anunță Daily Mail.

  • Anglia: Steve McManaman (căpitan), Michael Owen, Ashley Cole, Joe Cole, Robbie Fowler, Frank Lampard, Rio Ferdinand
  • Argentina: Esteban Cambiasso (căpitan), Hernan Crespo, Pablo Zabaleta
  • Brazilia: Emerson (căpitan), Kaka, Ronaldinho, Rivaldo, Cafu, Roberto Carlos
  • Franța: Christian Karambeu (căpitan), Thierry Henry, Marcel Desailly
  • Germania: Kevin Kuranyi (căpitan), Mesut Ozil, Sami Khedira
  • Italia: Marco Materazzi (căpitan), Fabio Cannavaro, Francesco Totti
  • Spania: Michel Salgado (căpitan), Carles Puyol, David Villa
  • Uruguay: Diego Lugano (căpitan), Diego Forlan
ADVERTISEMENT

Nu există încă nicio confirmare legată de arenele pe care se vor juca partidele, dar se poartă negocieri pentru cele mai importante stadioane din Londra. Competiția ar urma să înceapă după finala Champions League, dar înainte de Euro 2024.

Un total de 7 meciuri vor fi programate, cel mai probabil la Londra, în prima parte a lunii iunie

Se va juca în sistem eliminatoriu, astfel că vor fi în total șapte partide de disputat la acestă competiție. Datele nu au fost stabilite oficial, dar se vorbește de 4-5 iunie pentru meciurile din sferturi, 8 iunie pentru cele două semifinale și 11 iunie marea finală.

ADVERTISEMENT

Loturile complete, de 18 jucători, ar urma să fie alese în următoarea perioadă, la sugestia căpitanilor. Cei opt căpitani de echipă sunt toți membri fondatori ai Elite Players Group (EPG).

ADVERTISEMENT