Fotbal international

Ronaldinho se află în arest la domiciliu de patru luni. Avocatul brazilianului face scandal: “Reţinere ilegală”

07.07.2020 | 12:05
Ronaldinho se afla in arest la domiciliu de patru luni Avocatul brazilianului face scandal Retinere ilegala
ADVERTISEMENT

Fostul Balon de Aur, brazilianul Ronaldinho, continuă să se afle în arest la domiciliu într-un hotel din Paraguay, alături de fratele său, Roberto Assis, sub acuzaţia de uz de acte false şi implicarea într-o reţea de spălare de bani.

Din luna aprilie, după ce s-a plătit o cauţiune în valoare de 1,6 milioane dolari, Ronaldinho şi fratele său, fost impresar de jucători, locuiesc într-un hotel de lux din capitala Paraguay, Asuncion, dar sub formă de arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost reţinuţi în data de 6 martie, la intrarea în Paraguay, unde veniseră să participe la un eveniment caritabil. Femeia care îi invitase a refuzat însă să vină în instanţă şi să depună mărturie în favoarea lor, motivând faptul că are diabet şi nu iese din casă din cauza pandemiei de coronavirus.

Ronaldinho nu a ieşit din arestul la domiciliu

Prima lună Ronaldinho şi fratele său au fost închişi în celulă, la un penetinciar de drept comun, de unde au fost eliberaţi doar pentru a fi mutaţi în arest la domiciliu, după ce s-a plătit cauţiunea.

ADVERTISEMENT

Aici a avut Ronaldinho parte de a-şi aniversa împlinirea vârstei de 40 de ani, printre deţinuţi, cu toate insistenţele avocaţilor săi, care au cerut eliberarea clientului lor din lipsă de probe.

De patru luni stă într-un hotel din Asuncion

Luni, s-au împlinit patru luni de când cei doi sunt reținuți la Asunción. Și, potrivit site-ului brazilian UOL Esporte, pot rămâne în arest la domiciliu până la începutul lui septembrie.

ADVERTISEMENT

“Atunci, procurorii trebuie să încheie investigația și, dacă sunt cu adevărat vinovați, să trimită acest caz în fața tribunalului”, scrie UOL Esporte.

Avocatul lui spune că nu există nici o dovadă împotriva sa

Avocatul lor, Sérgio Queiroz, protestează. “E tăcere totală la biroul procurorului public. Nu are nimic împotriva lor. Nimic! Nici nu poate explica această arestare ilegală și arbitrară”, a declarat Queiroz, care a mai depus o cerere de apel: “Curtea nu ne-a informat. Apelul poate fi judecat oricând”.

ADVERTISEMENT

Conform UOL, anchetatorii nu au găsit până acum nicio probă care să-i incrimineze pe Ronaldinho și Roberto Assis. Nici pe telefoanele care le-au fost confiscate încă de la început. Nu există absolut nimic care să confirme legătura lor cu o organizație criminală şi cu toate acestea fostul Balon de Aur rămâne în arest.

ADVERTISEMENT
Tags: