Sport

Ronaldo, record all-time de încasări anuale pentru un fotbalist. Messi și Mbappe completează topul Forbes al sportivilor în 2022

Cristiano Ronaldo este din nou cel mai bine plătit sportiv al lumii în topul anual Forbes. Podiumul le revine integral fotbaliștilor, cu Messi și Mbappe pe locurile 2 și 3.
03.05.2023 | 11:35
Ronaldo record alltime de incasari anuale pentru un fotbalist Messi si Mbappe completeaza topul Forbes al sportivilor in 2022
Cristiano Ronaldo l-a învins pe Leo Messi în ultima ediție a topului Forbes.
ADVERTISEMENT

Dacă lucrurile nu au mers prea bine din punct de vedere sportiv, Cristiano Ronaldo nu are motiv să se plângă la capitolul financiar. Unul la care, potrivit Forbes, este numărul unu mondial în rândul sportivilor. Postură pe care sunt șanse uriașe să o păstreze și la capătul acestui an.

Ronaldo este regele sportivilor în ceea ce privește veniturile, cu 109 milioane lire sterline, și stabilește un nou record all-time pentru fotbaliști

Salarii, bonusuri, prime. Plus banii proveniți din sponsorizări, contracte de publicitate sau obiecte promoționale. Acestea sunt reperele pe baza cărora, an de an, Forbes realizează topul sportivilor în ceea ce privește încasările.

ADVERTISEMENT

Unul în care, pentru a treia oară în carieră, Cristiano Ronaldo este numărul unu. Și aceasta chiar dacă lucrurile nu au mers bine din punct de vedere sportiv.

În 2022, Manchester United, echipa sa de club, a ratat prezența în Liga Campionilor. Apoi, după sosirea lui Erik ten Hag, au urmat mai degrabă scandaluri decât reușite.

ADVERTISEMENT

Căci performanțele au fost mai degrabă modeste. Și aveau să ducă, după diferendele cu tehnicianul, la anunțul plecării sale de la United, chiar înaintea Cupei Mondiale. O competiție la care a urmat o nouă dezamăgire.

A venit însă mutarea în Arabia Saudită, la Al-Nassr. Care a pus la bătaie o sumă imensă și i-a permis să aibă o viață de șeic. Iar în calculele Forbes, Cristiano Ronaldo a izbutit să contabilizeze 109 milioane lire sterline (123,17 milioane euro).

ADVERTISEMENT

O sumă cu care este cel mai bine plătit sportiv, performanță pe care o izbutește pentru a treia oară în carieră și întâia dată după 2017. Mai mult, stabilește un record all-time pentru un fotbalist.

Locul secund îi revine lui Leo Messi, liderul de anul trecut, care a contabilizat cu 5 milioane de lire sterline mai puțin. În timp ce pe poziția a treia este un alt fotbalist, colegul campionului lumii la PSG, Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Acesta a strâns 96 de milioane grație noului contract cu parizienii. Și îl devansează pentru doar un milion de lire sterline pe primul sportiv care evoluează într-o altă disciplină. Mai exact baschetbalistul LeBron James.

Clasamentul Forbes al celor mai bine plătiți sportivi

  1. Cristiano Ronaldo – fotbal: 109 milioane lire sterline
  2. Lionel Messi – fotbal: 104 milioane lire sterline
  3. Kylian Mbapp – fotbal: 96 milioane lire sterline
  4. LeBron James – baschet, NBA: 95 milioane lire sterline
  5. Canelo Alvarez – box: 88 milioane lire sterline
  6. Dustin Johnson – golf: 86 milioane lire sterline
  7. Phil Mickelson – golf: 85 milioane lire sterline
  8. Stephen Curry – baschet, NBA: 81 milioane lire sterline
  9. Roger Federer – tenis: 76 milioane lire sterline
  10. Kevin Durant – baschet, NBA: 72 de milioane de lire sterline
ADVERTISEMENT