Sport

Rrahmani, urmașul marelui atacant de la Kosovo: “Doar el mă poate depăși!”

Vedat Muriqi este golgheter-ul all time al naționalei sale. Atacantul de la Mallorca susține că Rrahmani este urmașul său la Kosovo.
11.09.2023 | 15:21
Rrahmani urmasul marelui atacant de la Kosovo Doar el ma poate depasi
Vedat Muriqi este golgheter-ul all time al naționalei sale. Atacantul de la Mallorca susține că Rrahmani este urmașul său la Kosovo. FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România o va întâlni pe Kosovo, marți, 12 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Duelul din grupa pentru preliminariile Campionatului European va fi unul foarte intens. Cele două naționale vin după câte un egal și își doresc cele trei puncte. Înaintea partidei, Vedat Muriqi a vorbit despre Rrahmani, ca fiind urmașul său de la Kosovo.

Rrahmani este urmașul marelui atacant de la Kosovo

În formația kosovarilor există multe nume importante care evoluează la echipe bune din Europa. Însă, cel mai “periculos” este vârful Vedat Muriqi. Atacantul de la Mallorca își dorește nespus victoria împotriva României și este pregătit să marcheze. Golgheter-ul all time al lui Kosovo îl vede pe Rrahmani ca fiind urmașul său la echipa națională.

ADVERTISEMENT

“Îmi doresc să înscriu și contra României. Întotdeauna am spus, am dat atâtea goluri, însă aici, în tricoul Kosovo, simt o bucurie de o mie de ori mai mare. De fiecare dată când marchez pentru națională sunt fericit. 

În România nu avem altă variantă, trebuie să învingem, astfel vom oferi valoare punctului câștigat în fața Elveției. Un succes acum ne-ar readuce în lupta pentru calificare. Cred că recordul meu poate fi depășit de Albion Rrahmani, un atacant foarte bun.”, a declarat Vedat Muriqi, pentru presa locală din Kosovo.

ADVERTISEMENT

Kosovo țintește cele 3 puncte în meciul cu România

Vedat Muriqi este cel mai bun marcator din istoria lui Kosovo, cu 26 de reușite în 49 de meciuri. Totodată, este unul dintre cei mai periculoși jucători din atacul kosovarilor: Sunt atacant, dar nu m-am gândit niciodată în primul rând la goluri, pentru că sunt un vârf căruia îi place să-și ajute colegii. Totuși, dacă marchez și câștigăm puncte, e perfect.”

Alături de Muriqi, Milot Rashica este un alt jucător important de la Kosovo, ce poate pune probleme serioase împotriva echipei noastre naționale: “În România, mergem la victorie. Chiar dacă egalul cu Elveția nu a fost rău, avem nevoie de trei puncte în România, știind pe ce loc suntem și ce meciuri mai avem de jucat.”

ADVERTISEMENT

Cei mai valoroși jucători de la Kosovo

Întreaga echipă națională a celor de la Kosovo, formată din 27 de jucător, este cotată la 98.5 milioane de euro, potrivit transfermarkt, iar vârsta medie a jucătorilor este de 26 de ani. În naționala kosovarilor există un număr important de fotbaliști care evoluează la echipe foarte bune din ligile de top ale Europei. Mai jos, putem vedea un top 5 al celor mai valoroși jucători de la Kosovo:

  • Amir Rrahmani (29 de ani): fundaș central la Napoli – 25 de milioane de euro
  • Vedat Muriqi (29 de ani): atacant la Mallorca – 15 milioane de euro
  • Arijanet Muric (24 de ani): portar la Burnley – 12 milioane de euro
  • Milot Rashica (27 de ani): aripă dreaptă la Besiktas – 8.5 milioane de euro
  • Edon Zhegrova (24 de ani): aripă dreaptă la Lille – 8 milioane de euro
ADVERTISEMENT

România, mai slab cotată decât adversara de marți

Lotul României, care are cu un jucător mai puțin în componența echipei, este mai slab din punct de vedere valoric față de cel al lui Kosovo. Cu aceeași medie de vârstă, naționala “tricoloră” este evaluată la 76.5 milioane de euro. Avem foarte puțini fotbaliști care evoluează în ligile de top, iar aceștia sunt componenții unor echipe care se află sub mijlocul clasamentului. Cu toate acestea, așa arată un top al celor mai bine cotați români:

  • Răzvan Marin (27 de ani): mijlocaș central la Empoli – 8 milioane de euro
  • Radu Drăgușin (21 de ani): fundaș central la Genoa – 8 milioane de euro
  • Nicolae Stanciu (30 de ani): mijlocaș ofensiv la Damac – 5.5 milioane de euro
  • Darius Olaru (25 de ani): mijlocaș central la FCSB – 5.3 milioane de euro
  • Alex Cicâldău (26 de ani): mijlocaș central la Konyaspor – 5 milioane de euro
  • Olimpiu Moruțan (24 de ani): mijlocaș ofensiv la Ankaragucu – 4.5 milioane de euro
  • Ianis Hagi (24 de ani): mijlocaș ofensiv la Alaves – 4 milioane de euro

  • 1,88 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „ambele echipe marchează” la meciul România – Kosovo

ADVERTISEMENT