Life

Rugăciunea de sâmbătă care produce schimbări în sufletele oamenilor

26.06.2020 | 18:49
Rugaciunea de sambata care produce schimbari in sufletele oamenilor
Rugăciunea de sâmbătă care produce schimbări în sufletele oamenilor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Fiecare dintre noi poate închina o rugă către Dumnezeu atunci când trece prin clipe grele, cere iertarea păcatelor sau își dorește liniște sufletească.

Rugăciunea făcută cu evlavie poate fi făcută în orice moment al zilei, însă indicat ar fi să ne așezăm în genunchi pentru a mărturisi ce aveam pe suflet încă de la primele ore ale dimineții, înainte de a lua pâinea înmuiată în vin de la Biserică sau de a mânca.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi de sâmbătă credincioșii închină către Divinitate o rugăciune care are menirea de a produce schimbări în sufletele oamenilor, mai ales atunci când realizăm care ne sunt păcatele. Prin intermediul acesteia Dumnezeu ne luminează calea și ne aduce bucurie și liniște interioară.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești sâmbătă dimineața

„Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai.

ADVERTISEMENT

Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Faţa Ta.

Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.

ADVERTISEMENT

Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii, şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi slujitori ai lui Dumnezeu!

Nu încetaţi a vă ruga Lui ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă.

ADVERTISEMENT

Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutor, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin”.

ADVERTISEMENT