Life

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o spunea în fiecare duminică. Aduce linişte şi ţine relele departe

Rugăciunea pe care părintele Arsenie Boca o rostea în fiecare duminică. Se spune că te ferește de rele și îți aduce liniște în casă.
12.03.2023 | 08:00
Rugaciunea pe care Arsenie Boca o spunea in fiecare duminica Aduce liniste si tine relele departe
De câte ori se spune rugăciunea rostita de părintele Arsenie Boca duminica. Sursa foto: doxologia, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Părintele Arsenie Boca sau ”Sfântul Ardealului”, cum mai este cunoscut, obișnuia să se roage foarte mult. Cei care l-au întâlnit au mărturisit că avea o rugăciune aparte în ziua de duminică, pentru dobândirea liniștii și a alungării spiritelor rele.

Ce rugăciune alungătoare de rele rostea duminica părintele Arsenie Boca

Arsenie Boca a devenit foarte cunoscut de către români, odată cu dispariția comunismului. În perioada regimului, care promova ateismul, oamenii se întâlneau pe ascuns cu cel care pe care îl considerau un mare sfânt. Cu toții rămâneau uimiți de vorbele lui și de câte știa, deja, despre viețile lor.

ADVERTISEMENT

Părintele Arsenie Boca a fost originar din județul Suceava și încă din copilărie ar fi fost foarte atașat de Dumnezeu. În liceu i s-ar fi observat o inteligență sclipitoare și încă de atunci și-ar fi exprimat dorința de a lua drumul monahiei.

Visul i s-a îndeplinit mai târziu, iar la un moment dat a ajuns stareț al Mănăstirii Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus, iar mai apoi al Mănăstirii Prislop, unde în prezent mulțimi de oameni formează cozi imense, chiar de la intrarea în lăcaș, pentru a ajunge la mormântul lui Arsenie Boca.

ADVERTISEMENT

Sfântul Ardealului ar fi făcut multe minuni în viața sa, iar una dintre cele mai cunoscute este atunci când, închis de către comuniști, a reușit să ”iasă” din temniță și să ajungă la înmormântarea mamei lui. Ulterior, a revenit acolo de unde a plecat.

Părintele Arsenie Boca i-ar fi prezis și lui Nicolae Ceaușescu că o să moară chiar de Crăciun. Mai mult, ar fi vindecat un orb, după ce l-a împărtășit, iar pe un alt bărbat, paralizat, l-ar fi ajuta să meargă, apare în Colecția ”Ortopraxia”, din 2008, informează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ieromonahul respecta cu strictețe rugăciunile față de Dumnezeu. Ar fi avut câte una pentru fiecare zi a săptămânii. De asemenea, fiecare rugăciune era rostită pentru o problemă anume. Cea de duminică era pentru liniște și scăparea de cele rele.

”Doamne, Tu ești mare, Tu eşti Dumnezeu, Tu eşti Tatăl. Pe Tine te rugăm, prin mijlocirea Sfinţilor Arhangheli Mihail, Gavril şi Rafail să ne eliberezi de tot răul care ne-a robit de neliniste, de tristeţe şi de obsesii. Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de ură, de desfrânare şi de invidie!

ADVERTISEMENT

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de gelozie, de mânie şi de frică! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de orice formă de destrăbălare! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de farmece şi de vrăjitorie!Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de destrămarea familiei şi de orice rău ascuns!

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de toate relele acestei lumi! Tu, Doamne, care ai spus „Pacea Mea o las Vouă, pacea Mea o dau vouă!”, dăruieşte-ne prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria elibararea de orice formă a răului și bucuria veşnică, întru împărăţia Ta! Amin!”.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul