Life

Rugăciunea specială pentru ziua de 15 august. Sfânta Maria Mare aduce sănătate, noroc în dragoste și liniște sufletească

Rugăciunea specială pentru ziua de 15 august, de Sfânta Maria Mare FANATIK îți spune ce trebuie să rostești pentru a avea sănătate, noroc în dragoste și liniște sufletească
14.08.2021 | 18:16
Rugaciunea speciala pentru ziua de 15 august Sfanta Maria Mare aduce sanatate noroc in dragoste si liniste sufleteasca
Rugăciunea specială pentru ziua de 15 august. Sfânta Maria Mare aduce sănătate, noroc în dragoste și liniște sufletească Sursa foto: crestinortodox.ro
ADVERTISEMENT

La data de 15 august, creștinii ortodocși sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului. Este una dintre cele mai mari sărbători din România, fiind milioane de oameni care-i poartă numele.

Sărbătoarea vine după o perioadă de două săptămâni de postire. Preoții îndeamnă credincioșii să meargă la biserică în această zi, pentru rugăciune.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea specială pentru ziua de 15 august. Sfânta Maria Mare aduce sănătate, noroc în dragoste și liniște sufletească

Totuși, oamenii care nu pot să ajungă la lăcașurile de cult cu ocazia acestei sărbători pot spune o rugăciune specială. Acesta le va aduce noroc în dragoste, sănătate și liniște sufletească.

„Ridică-te Stăpâna Atotbuna şi zdrobeşte pe vrăjmaşii noştri şi ai Fiului tău iubit Isus Hristos îngrozindu-i cu nebiruita-ţi sfinţenie îndreptându-ne pe cărările mântuirii, ca să dăm mereu mărire lui Dumnezue.

ADVERTISEMENT

Roagă-te Fecioară pentru Sfânta Biserică pentru propavaduirea evangheliei pe întreg pământul, pentru poporul acesta, conducătorii lui, rudele mele, pentru văduve, pentru orfani, bogaţi, săraci, necăjiţi, bolnavi, pentru cei prigoniţi, pentru credinţa, pentru salvarea celor care au rătăcit la secte, pentru cei răposaţi.

Ajută-ne să ne pocăim toţi oamenii de păcatele noastre, să iubim Biserica, să ne spovedim adesea, să renunţăm la păcate, vicii şi necredinţa. Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele iţe rănite atât de mult de vrăjmaş. 

ADVERTISEMENT

Roagă-te Măicuţă Sfântă şi pentru aceste nevoi ale mele (rosteşti necazurile care le ai dorinţele pe care să ţi le împlinească Maica Domnului) Slava Ţâţului şi Fiului şi Sfântului Duh în vecii vecilor. Amin”.

Adormirea Maicii Domnului, zi liberă

Anual, la data de 15 august românii beneficiază de o zi liberă de la stat. În 2021, această sărbătoare pică duminica, așa că nu vor avea niciun liber suplimentar.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea amintește de trecerea Fecioarei Maria la cele sfinte. Potrivit tradiției, Maica Domnului a mai trăit 11 ani după înălțarea Fiului său la cer.

Ea a fost anunțată de către Sfântul Arhanghel Gavriil că va trece la viața veșnică cu trei zile înainte ca acest lucru să se întâmple. La rândul ei, și-a anunțat apropiații și a încercat să-i întărească: „Nu faceți din mutarea mea pricina de doliu, ci umpleți-vă de bucurie și mai mare. Doresc să merg la Fiul meu, Cel ce dăruiește tuturor ființă și viață”.

„Și când mă voi duce la El, nu voi înceta să mă rog și să mijlocesc pentru voi, pentru toți creștinii și pentru lumea întreagă, că Cel ce o judecă în milostivirea Să, să se milostiveasca de toți credincioșii și să-i întărească și să-i ducă pe calea vieții, iar pe cei necredincioși să-i întoarcă și să-i facă pe toți o singură turmă a Bunului Pastor care și-a dat sufletul pentru oile Sale și le cunoaște și ai Săi îl cunosc!”

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni