News

Rupere de nori pe un drum național, oamenii au fost salvați cu excavatorul din mijlocul puhoaielor. Update

Nouă persoane a fost salvate de pompierii tulceni. Oamenii au ajuns în pragul disperării. Incidentul a avut loc pe DN22D.
27.07.2023 | 14:58
Rupere de nori pe un drum national oamenii au fost salvati cu excavatorul din mijlocul puhoaielor Update
Imagini dramatice pe un drum național din Tulcea. Foto: Colaj Fanatik/ISU Tulcea.
ADVERTISEMENT
27-07-2023
14:00

Zece persoane au fost salvate

Pompierii tulceni au comunicat bilanţul final al misiunii de salvare de joi după amiază, din zona localităţii Horia.

Imagine de la intervenţia de la Horia

“Pe timpul misiunii, zece persoane au fost evacuate, iar patru autoturisme și două motociclete au fost afectate de viitură”, au transmis pompierii tulceni.

Nu au fost persoane rănite, a anunțat poliția.

Detașamentul de Pompieri Tulcea și serviciul voluntar pentru situații de urgență au declanșat o operațiune de urgență pe un drum național, în zona localității Horia, pentru a evacua oamenii aflați în mașini blocate pe carosabilul inundat.

Imagini dramatice pe un drum național

Echipajele de intervenție s-au mobilizat rapid și au suplimentat forțele cu personal și echipamente speciale pentru a-i ajuta pe cei surprinși de viitură să iasă în siguranță din situația critică. Incidentul a avut loc pe DN22D.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, pompierii au reușit să salveze 9 persoane: patru persoane au fost eliberate dintr-un autoturism prins în ape și aruncat într-un copac de pe marginea drumului; trei persoane au fost recuperate de pe o mică insulă formată în mijlocul apelor; două persoane au fost găsite pe marginea drumului, izolate de inundații.

În această situație de risc major, autoritățile au emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert, pentru a informa și proteja comunitățile din localitățile Horia, Izvoarele, Nalbant, Cerna, Ciucurova și Măcin, expuse pericolului inundațiilor.

ADVERTISEMENT

“În acest moment situația în zona localității Horia se prezintă astfel: Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliță formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperată de pe marginea drumului și transportate în siguranță într-o zonă ferită de inundații.

Trei autoturisme au fost afectate de viitură una din ele fiind deplasată în interiorul localității”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.

ADVERTISEMENT

Joi, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod galben de inundații pentru râurile din regiunea Dobrogea. Avertizarea este valabilă începând de joi, ora 11:00, până vineri, ora 6:00, perioadă în care se prognozează scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe cursurile de apă din județele Constantă şi Tulcea. Totodată, există probabilitatea ca cotele de atenţie să fie depăşite în zonele afectate.

Furtună puternică în Sibiu: Autoturism luat de vânt și dus într-un sens giratoriu

O furtună puternică în Sibiu a dus la scena neobișnuită în care un autoturism de tip Matiz a fost luat de vânt și dus în mijlocul unui sens giratoriu intens circulat de pe bulevardul Mihai Viteazu.

ADVERTISEMENT

Șoferița ar fi uitat să tragă frâna de mână, ceea ce a dus la incident. După ce furtuna s-a calmat, femeia și-a recuperat mașina și a parcat-o regulamentar. Județul Sibiu a fost vizat de o avertizare Cod roșu de vijelii puternice, descărcări electrice și grindină.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: