News

Rusia amenință pentru prima oară cu Al Treilea Război Mondial. ”Pericolul este grav, este real”. Ce l-a supărat pe Vladimir Putin

Rusia amenință, pentru prima oară, cu Al Treilea Război Mondial. Avertismentul a fost făcut, mai exact, de către ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Ce l-a determinat?
26.04.2022 | 07:42
Rusia ameninta pentru prima oara cu Al Treilea Razboi Mondial Pericolul este grav este real Ce la suparat pe Vladimir Putin
Rusia amenință pentru prima oară cu Al Treilea Război Mondial prin vocea lui Sergey Lavrov. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

 ”Pericolul unui Al Treilea Război Mondial este grav, real”, a avertizat Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, în contextul unor tensiuni destul de mari între Occident și Moscova, pe fondul conflictului din Ucraina.

De ce a amenințat Rusia cu Al Treilea Război Mondial

Serghei Lavrov a făcut un astfel de avertisment după vizita miniștrilor americani la Kiev: Volodimir Zelenski i-a primit pe şeful Pentagonului, Lloyd Austin, şi pe secretarul de stat, Antony Blinken.

ADVERTISEMENT

De altfel, Serghei Lavrov a spus că Rusia și-ar dori să continue negocierile de pace cu Ucraina, acuzându-l totodată pe Volodimir Zelenski că ”s-a prefăcut” că poartă discuții cu Moscova.

”Este un actor bun (…), dacă ne uităm atent şi citim atent ce spune, veţi vedea mii de contradicţii. Noi continuăm să purtăm negocieri cu echipa ucraineană și aceste contacte vor continua”, a precizat Serghei Lavrov, scrie The Telegraph

ADVERTISEMENT

Lloyd Austin şi Antony Blinken, primii lideri americani în Ucraina, de la izbucnirea războiului

Lloyd Austin şi Antony Blinken au fost primii lideri americani care s-au deplasat în Ucraina de când Rusia a invadat Ucraina (24 februarie-n.r). După vizită, şeful Pentagonului a transmis că Kievul poate ieși biruitor din războiul cu Moscova.

”Primul lucru pentru a câştiga este să crezi că-l poţi câştiga. Şi (ucrainenii) sunt convinşi că pot câştiga (…). Ei pot câştiga dacă au echipamente bune, susţinere”, a declarat Lloyd Austin.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele Zelenski a lăudat din nou rezistența armatei ucrainene în fața rușilor, fiind încrezător în victoria țării sale.

”Datorită curajului, înţelepciunii apărătorilor noştri, datorită curajului tuturor ucrainenilor, tuturor ucrainencelor – statul nostru este un adevărat simbol al luptei pentru libertate”, a spus Volodimir Zelenski printr-o alocuţiune.

ADVERTISEMENT

Între timp, SUA au accelerat livrările de echipamente militare către Ucraina, la solicitările insistente făcute de Zelenski. Se furnizează inclusiv arme grele.

Armata Kremlinului se concentrează mai mult pe estul şi sudul Ucrainei, mai ales după eșuarea din capitală, Kiev. De aici, s-au retras la sfârșitul lui martie.

Șeful Pentagonului a mai precizat că ”vede Rusia Rusia slăbită într-o asemenea măsură încât nu mai poate face aceleaşi lucruri ca invazia Ucrainei”.

ADVERTISEMENT