Sport

Rusia-Serbia, amicalul care a stârnit ample controverse. Ce au strigat la unison fanii. Video

Rusia-Serbia este fără doar și poate meciul amical care a atras atenția tuturor, după ce rușii au fost excluși din toate competițiile din cauza războiului.
21.03.2024 | 23:50
RusiaSerbia amicalul care a starnit ample controverse Ce au strigat la unison fanii Video
Rusia a fost exclusă din toate competițiile internaționale în septembrie 2020. Sursă foto: @Twitter
ADVERTISEMENT

Echipa națională de fotbal a Rusiei a susținut o partidă amicală la Moscova împotriva reprezentativei Serbiei. Meciul s-a disputat pe arena VTP Arena și au fost prezenți peste 30.000 de spectatori.

Rusia, amical controversat cu Serbia la Moscova

Rusia a câștigat cu 4-0 meciul amical cu naționala Serbiei, care a venit la Moscova cu toate vedetele: Milinkovic-Savic, Mitrotiv, Kostic sau Tadic.

ADVERTISEMENT

Rușii au profitat de eliminarea lui Milan Gajic din minutul 21, fundașul stânga al lui ȚSKA Moscova, iar Anton Miranchuk a deschis scorul din penalty. Serbia a încasat încă un gol, 11 minute mai târziu și istoria partidei a fost scrisă.

Aleksey Miranchuk a dus scorul la 3-0 în repriza secundă, iar  Ivan Sergeev a închis tabela în prelungiri. Victoria a fost urmărită din tribune de ministrul de externe al Serbiei, Ivica Dacic, care a stat alături de omologul său, Serghei Lavrov, mâna dreaptă a lui Putin.

ADVERTISEMENT

Rușii și sârbii au cântat împreună

Pentru Rusia a fost unul dintre puținele prilejuri de a se duela cu un adversar pe măsură, calificat la Euro 2024. Naționala Rusiei a fost exclusă din toate competițiile din cauza războiului din Ucraina. Naționala lui Valery Karpin a disputat de atunci doar meciuri amicale împotriva unor adversari de calibru mai slab.

Apropierea Serbiei față de Rusia s-a simțit și în tribune, unde suporterii celor două țări au cântat împreună celebra melodie „Katiușa”, arhicunoscută la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

Pe stadion a fost prezent și marele regizor din Serbia, Emir Kusturica. Cineastul care a făcut și documentarul despre viața lui Diego Armando Maradona se pregătește să lanseze un film în Rusia.

Nu au existat incident majore, însă meciul a fost oprit pentru câteva minute după ce un fan a intrat pe teren și a fost oprit cu greu de forțele de ordine după ce a alergat pe mare parte din suprafața de joc.

ADVERTISEMENT

Cum au arătat cele două echipe

Rusia: Safonov – Volkov, Silyanov, Osipenko, Khlusevich – Barinov, Glebov, An. Miranchuk – Oblyakov, Tyukaviv, Golovin. Au mai jucat: Al. Miranchuk, Gorshkov, Sergeev, Zakhryan, Zinkovskiy, Morozov. Selecționer: Valery Karpin

Serbia: Petrovic – Gajic, Erakovic, Pavlovic, Mladenovic – Tadic, Zdjelar, Lukic – Zivkovic, Jovic, Gacinovic
Au mai jucat: Mijailovic, Milinkovic-Savic, Mitrotiv, Kostic, Masovic, Samardzic. Selecționer: Dragan Stojkovic

ADVERTISEMENT