News

Rușii recunosc că nu au raportat 60% dintre decese COVID-19! Numărul real al morților este mult mai mare

15.05.2020 | 16:20
Rusii recunosc ca nu au raportat 60 dintre decese COVID19 Numarul real al mortilor este mult mai mare
ADVERTISEMENT

Rușii recunosc că nu au raportat 60% dintre decese COVID-19! Au făcut-o prin oficialii departamentului pentru sănătate de la Moscova, departament acuzat că nu a raportat numărul real al deceselor provocate de coronavirus.

Rușii recunosc că nu au raportat 60% dintre decese COVID-19!

Într-un comunicat, reprezentanții forului spun că multe dintre decese nu pot fi puse pe seama coronavirusului, pentru că pacienţii se confruntau cu alte boli în stagiu terminal. Doar că, toate celelalte țări au procedat la fel.

ADVERTISEMENT

„În unele cazuri, este imposibil să punem decesele pe seama COVID-19. În mai mult de 60% dintre cazuri, decesele au fost provocate de cauze alternative evidente, cum ar fi insuficienţa cardiacă, cancer în stagiul patru, leucemie sau alte boli incurabile”, se arată în comunicat.

Numărul real al morților este mult mai mare

Între timp, mai mulți oficiali ruși au transmis că toate victimele sunt autopsiate pentru a releva cauza morţii şi afirmă că cifrele raportate sunt exacte.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Moscova a înregistrat un total de 11.846 decese în luna aprilie, cu 20% mai mult decât media ultimilor 10 ani.

Totodată, rușii au ajuns la 252.245 de cazuri de infectare cu coronavirus şi nu mai puțin de 2.305 decese, mai mult decât dublu față de România.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Rusia este a doua țară din lume ca număr de îmbolniciri de coronavirus. Statele Unite ale Americii ocupă în continuare prima poziție. Americanii au probleme serioase în mai multe state. Metropola New York este puternic afectată de pandemia de COVID-19.

Dintre decesele care au avut loc în Rusia, 639 au fost raportate numai la Moscova, capitala țării. Cu toate acestea, autorităţile de aici susțin că 60% dintre decesele totale nu pot fi puse pe seama COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Pacienţii respectivi sufereau de alte boli: afecţiuni cardiace, cancer, leucemie sau boli autoimune, boli care oricum duceau către final”, au mai transmis oficialii ruși atunci când au fost chestionați despre acest subiect.

 

 

 

ADVERTISEMENT