News

Ryanair și Wizz Air lansează zboruri directe din București către o capitală europeană. Cât costă un bilet

Ryanair și Wizz Air vin cu oferte generoase pentru turiștii români și lansează curse aeriene către o capitală europeană.
10.06.2023 | 10:06
Ryanair si Wizz Air lanseaza zboruri directe din Bucuresti catre o capitala europeana Cat costa un bilet
Turiștii români vor avea zboruri directe către Tirana. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Ryanair, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, anunță planuri ambițioase de extindere în Albania. Operatorul irlandez va opera 200 de zboruri pe săptămână și va lansa 17 rute noi către și dinspre Albania, inclusiv către București, pentru a atrage turiștii români. Aceste noi rute fac parte din programul de iarnă al Ryanair și biletele vor avea prețuri începând de la doar 29,99 euro/segment.

Ofertele Ryanair, valabile în perioada octombrie 2023 – martie 2024

Cu acest pas, Albania devine a 37-a țară inclusă în rețeaua Ryanair, consolidând strategia companiei de creștere și de transport a 300 de milioane de pasageri până în 2034. Prin recenta comandă record de 300 de aeronave B737-MAX-10, Ryanair urmează să ajungă la un total de 800 de avioane până în 2033, devenind astfel singura companie aeriană majoră cu potențial de creștere semnificativă pe termen lung în Europa.

ADVERTISEMENT

Pentru a sărbători acest anunț important, Ryanair va lansa o campanie de vânzări promoționale pentru noile rute către și dinspre Aeroportul Tirana. Ofertele vor fi valabile în perioada octombrie 2023 – martie 2024, iar rezervările pot fi efectuate exclusiv pe site-ul Ryanair.com până la data de 11 iunie.

Eddie Wilson, reprezentantul companiei Ryanair, a declarat entuziasmat: “Suntem încântați să anunțăm cele 200 de zboruri Ryanair pe săptămână către și dinspre Albania, începând cu această iarnă. Cele 17 noi rute inițiale vor oferi acces imediat către piețe importante de turism, precum Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Suedia și România. Vom oferi tarife competitive și vom spori conectivitatea pentru cetățenii români care doresc să călătorească, să-și viziteze prietenii sau familia din străinătate”.

ADVERTISEMENT

Wizz Air lansează curse aeriene spre Albania

Anunțul Ryanair vine la scurt timp după cel făcut de Wizz Air, care a anunțat că va opera o nouă rută între București și Tirana, începând din 29 octombrie 2023. Astfel, pasagerii români vor avea mai multe opțiuni de călătorie către capitala Albaniei. Cu prețuri accesibile și oportunități diverse de explorare, Albania devine o destinație tot mai atractivă pentru turiștii din România.

“Începând cu 29 octombrie 2023, pasagerii români care pleacă de pe Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti au şansa de a merge în Tirana pentru vacanţe, călătorii de afaceri sau vizitarea prietenilor şi familiei, în zilele de duminică, miercuri, joi şi sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Cu localnici primitori, o viaţă de noapte vibrantă şi o mulţime de atracţii, Tirana oferă destule de făcut chiar şi în timpul unui scurt city-break sau a unei vacanţe lungi în care să evadaţi într-o destinaţie nouă.

Capitala Albaniei este cunoscută pentru amestecul său uimitor de stiluri arhitecturale, variind de la influenţe otomane la italiene, făcând din oraş un centru de mare interes cultural.

ADVERTISEMENT

Istoria sa bogată, bucătăria şi ospitalitatea locului fac din Tirana o destinaţie ce trebuie neapărat vizitată de călătorii care vor să descopere noi culturi şi experienţe. Tirana este, de asemenea, înconjurată de peisaje naturale impresionante, inclusiv Parcul Naţional Muntele Dajti, ceea ce o face o destinaţie perfectă şi pentru cei în căutare de aventuri”, au precizat reprezentanții companiei Wizz Air.

ADVERTISEMENT