Fotbal intern

S-a aflat de ce nu mai joacă Joseph Akpala la Dinamo: ”Lucrurile nu merg așa cum ne-am dori”

17.04.2021 | 17:43
Sa aflat de ce nu mai joaca Joseph Akpala la Dinamo Lucrurile nu merg asa cum neam dori
ADVERTISEMENT

Atacantul nigerian Joseph Akpala a venit în urmă cu zece zile la Dinamo București, a jucat un meci, iar apoi a dispărut din lotul ”câinilor” fără nicio explicație.

Fotbalistul de 34 de ani a debutat în tricoul lui Dinamo la partida cu Academica Clinceni, din ultima etapă a sezonului regulat, dar nu a mai apărut în lot la întâlnirile cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei și din prima rundă a play-out-ului.

ADVERTISEMENT

Prestația jenantă a africanului a fost comentată pentru FANATIK în stilul său caracteristic de fostul jucător legendar al ”câinilor”, Cornel Dinu.

Dinamo l-a pierdut pentru o perioadă pe Joseph Akpala

Absența lui Joseph Akpala de la ultimele două meciuri jucate de Dinamo a fost explicată de managerul sportiv Marius Nicolae, care a explicat că jucătorul a suferit o accidentare la un antrenament, iar perioada de absență ar putea fi una importantă.

ADVERTISEMENT

”Akpala s-a accidentat la antrenament, în urma unui joc școală. Urmează să facă un RMN să vedem despre ce este vorba. Din păcate, sunt momente dificile pentru Dinamo în fiecare zi și lucururile nu merg așa cum ne-am dori”, a declarat oficialul dinamovist pentru prosport.ro.

”Nu știu ce să vă spun acum, pare ceva mai complicat, având în vedere că nu este vorba despre ceva muscular. Accidentările sunt imprevizibile în sport și în viață. Este un jucător care își dorește foarte mult să ajute Dinamo, de asta a și acceptat să vină în momentele astea. Un mare profesionist și un băiat de mare calitate”, a spus Nicolae.

ADVERTISEMENT

Dinamo, cimitir al elefanților

Din punct de vedere sportiv, Dinamo stă catastrofal, iar rezulatele proaste pot fi cauzate și de managementul defectuos înregistrat la nivelul lotului de jucători. În ultima perioadă, gruparea alb-roșie a devenit un fel de cimitir al elefanților, o rampă de relansare pentru fotbaliștii-șomeri care stau pe bară de foarte mult timp.

Dovadă sunt și ultimele două transferuri realizate de Dinamo: spaniolul Raul Albentosa și nigerianul Joseph Akpala nu au mai evoluat într-un meci oficial de mai bine de un an și e greu de crezut că vor putea aduce vreun plus în meciurile pe care ”câinii” le vor avea în play-out. Asta în timp ce tinerii crescuți în spiritul lui Dinamo în propria Academie au fost trecuți pe linie moartă sau sunt foarte puțin băgați în seamă.

ADVERTISEMENT

Akpala a mai evoluat de-a lungul carierei sale pentru formații precum Bendel, Charleroi, Werder Bremen, Karabukspor, FC Bruges, Oostende și Al-Faisaly. El a marcat 104 goluri în campionatul Belgiei. Ultimul meci oficial jucat de atacantul nigerian a fost la 7 martie 2020, atunci când a evoluat timp de 27 de minute într-un meci pe care Oostende l-a pierdut, scor 2-4, cu RC Genk în campionatul Belgiei.

ADVERTISEMENT