Fotbal international

S-a aflat motivul pentru care Turcia a pierdut organizarea Euro 2024! Atac la președintele Erdogan

27.09.2018 | 19:22
Sa aflat motivul pentru care Turcia a pierdut organizarea Euro 2024 Atac la presedintele Erdogan
ADVERTISEMENT

UEFA a dezvăluit motivul pentru care Turcia a pierdut organizarea Campionatului European din 2024 și a ales Germania să gîzduiască turneul final de peste șase ani. Principalul motiv pentru care turcii nu au primit găzduirea marii competiții este legat de președintele Recep Tayyip Erdogan.

”Lipsa unui plan de acţiune în planul drepturilor omului reprezintă un lucru îngrijorător în regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan”, se arată în motivarea UEFA. Turcii nu au stat pe gânduri și au replicat imediat printr-un membru din conducerea clubului Fenerbahce Istanbul, Sertac Komsuoglu, care a scris pe Twitter: ”Cel mai bun răspuns pe care îl putem da e să luăm trofeul din Germania în 2024 şi să-l aducem în Turcia”.

ADVERTISEMENT

Transportul este un alt motiv pentru care Turcia a pierdut organizarea Euro 2024

Pe lângă drepturile omului, UEFA a menționat că transportul este un alt motiv pentru care Turcia a pierdut organizarea Euro 2024: ”Transportul este bazat pe calea aerului, iar lucrările care trebuie desfăşurate în perioada dată de timp constituie un risc”.

Președintele UEFA, Aleksandar Ceferin, anunță că Germania a primit dreptul pentru organizarea Euro 2024
Președintele UEFA, Aleksandar Ceferin, anunță că Germania a primit dreptul pentru organizarea Euro 2024

Președintele forului european, Aleksander Ceferin, a anunțat, joi, că Germania a primit organizarea Campionatului European din 2024. Nemții, care au găzduit Campionatul Mondial din 2006, vor organiza în premieră de la unificare un  turneul final continental. Germania de Vest a mai găzduit o ediției de Campionat European în 1988, atunci când învingătoare a ieșit formația Olandei.

ADVERTISEMENT

Nemții s-au temut de o posibilă implicare în favoarea Turciei a președintelui FIFA, Gianni Infantino, deoarece șeful fotbalului mondial nu se află în cele mai bune relații cu Reinhard Grindel, președintele Federației Germane.

Tensiunile dintre Germania și Turcia sunt la cote înalte, după ce mijlocașul Mesut Ozil s-a retras din reprezentativa pregătită de Joachim Low în urma criticilor venite după ce s-a pozat cu Recep Tayyip Erdogan, aflat în plină campanie electorală pentru președinția Turciei.

ADVERTISEMENT