Sport

S-a antrenat cu Neymar și și-a pus cercei ca brazilianul. Acum a ajuns la Dinamo: „Am văzut la el”

Fundașul central Edgar de la Dinamo a bifat deja două partide și o repriză, fiind unul din preferații antrenorului Kopic. El s-a antrenat în carieră cu nume grele ca Neymar sau Messi de unde s-a inspirat inclusiv din punct de vedere al obiceiurilor.
07.03.2024 | 15:15
Sa antrenat cu Neymar si sia pus cercei ca brazilianul Acum a ajuns la Dinamo Am vazut la el
Edgar este unul dintre jucătorii transferați de Dinamo în acest mercato
ADVERTISEMENT

Edgar Ie a semnat cu Dinamo București în fereastra de transferuri din iarnă care s-a încheiat în luna februarie. Antrenorul principal  Zeljko Kopic l-a folosit deja pe Edgar Ie în trei partide din Superliga. Jucătorul a fost titular de două ori, fiind folosit pe toată durata partidei în debutul cu CFR Cluj (0-4) și în meciul cu FC Hermannstadt (1-0).

Edgar crede în salvarea de la retrogradare

Edgar a bifat o singură repriză în meciul cu cu ACSM Poli Iași (0-0), fundașul central lăsând în general o impresie favorabilă. Edgar Ie a vorbit pentru PRO TV despre Dinamo, salvarea de la retrogradare dar și hobby-urile lui, inclusiv vestimentare, unele fiind inspirate de la vedete ca Neymar.

ADVERTISEMENT

Edgar a precizat faptul că este convins că Dinamo se va salva de la retrogradare la finele actualei stagiuni, considerând că alb-roșii au forța necesară pentru a se salva de la a evolua din nou în al doilea eșalon. Edgar nu are prea multe metode însă de a se deconecta și ăsta este marele său regret, având în vedere că nu cunoaște foarte bine Bucureștiul, acesta fiind în perioada de adaptare.

PlayStation-ul este marea pasiune a lui Edgar Ie!

“Să stau în casă și să mă joc pe PlayStation! Doar atât”, a spus Edgar Ie, întrebat fiind care este principalul său hobby și cum anume se deconectează de la tensiunea jocurilor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, fotbalistul de la Dinamo a fost întrebat despre cerceii albi pe care-i poartă zi de zi și a evidențiat că s-a inspirat de la Neymar, pe când se antrena alături de el la FC Barcelona. “Moda asta e de la Neymar! Am văzut la el când ne antrenam împreună”, a spus Edgar, conform sport.ro.

În cariera sa, Edgar Ie a fost inclusiv jucătorul FC Barcelona B în perioada iulie 2012 – august 2015, atunci când a fost prezent la antrenamentele primei echipe a catalanilor, și s-a pregătit cu jucători ca Neymar, Messi sau Pique.

ADVERTISEMENT

Produs de UDI Bissau (2004-2006), AD Oeiras (2006), Sporting CP (2007-2012), Edgar Ie a fost legitimat de-a lungul carierei sale fotbalistice la echipe precum Barcelona B, Villarreal B, Belenenses, LOSC Lille, FC Nantes, Trabzonspor, Feyenoord și Bașakșehir.

Totuși, nu toți oamenii de fotbal îl apreciază pe Edgar, Ioan Andone declarând recent faptul că nu se cunoaște faptul că Edgar s-ar fi antrenat cu nume grele cum sunt cele de la FC Barcelona, acesta nearătând acele calități care să ateste acest lucru.

ADVERTISEMENT

L-a înlocuit pe faimosul Pepe

Edgar Ie poate juca pe două posturi în defensivă, atât în zona centrală cât și pe artea dreaptă a defensivei. Edgar Ie a evoluat și la naționala U-23 a Portugaliei la turneul Olimpic din Brazilia din 2016. A debutat la prima reprezentivă a Portugaliei unde l-a înlocuit timp de 34 de minute pe celebrul Pepe într-un amical cu Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT