Sport

S-a decis când revine Simona Halep pe teren! Primul turneu la care a fost invitată după decizia TAS

Simona Halep are dreptul să participe din nou la turneele de tenis, după ce TAS a decis să îi reducă pedeapsa de la 4 ani la 9 luni.
06.03.2024 | 19:36
Sa decis cand revine Simona Halep pe teren Primul turneu la care a fost invitata dupa decizia TAS
S-a decis când revine Simona Halep pe teren. foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

După audierile din luna februarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a hotărât să îi reducă supendarea Simonei Halep, de la 4 ani la 9 luni. Decizia este una definitivă.

Simona Halep ar putea să revină pe teren în această lună

Astfel, Simona Halep poate să revină pe teren la 19 luni de la ultimul meci oficial. Ultima partidă oficială a fost în cadrul US Open 2022, când Halep a ieșit din primul tur.

ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA nu mai figurează în clasamente şi pentru turneele importante trebuie să solicite un wild card. După decizia TAS, românca ar putea să reintre în circuit tot pe teren american, de data asta la Miami Open.

Simona Halep a primit o invitație din partea directorului turneului de la Miami, James Blake, conform Antena 3. Este de așteptat ca tenismena să accepte, având în vedere că nu a întrerupt pregătirea cât timp a fost suspendată.

ADVERTISEMENT

“Această scrisoare certifică faptul că Miami Open 2024, prezentat de Itau, parte a circuitului profesionist de tenis ATP și WTA, care distribuie peste 17 milioane de premii totale, începând cu 17 martie și terminând pe 31 martie.

Se va desfășura în Miami, Gardens, FL, SUA, și va găzdui competiția de calificare la simplu, care adună 96 de jucători masculin și feminin, începând cu duminică, 17 martie 2024, și competiția principală de simplu și dublu cu 320 de jucători în perioada 19-31 martie 2024.

ADVERTISEMENT

Eu, directorul turneului Miami Open 2024, invit oficial jucătorul menționat mai sus (n.r. Simona Halep) și echipa sa de suport la turneul nostru”, a menționat James Blake, directorul turneului Miami Open 2024.

Simona Halep, sfătuită să nu se grăbească

Chair dacă acum Simona Halep are dreptul de a participa din nou la turnee, George Cosac, preşedintele Federației Române de Tenis, a sfătuit-o să nu se grăbească, pentru a nu risca o accidentare.

ADVERTISEMENT

”Va trebui să o ia pas cu pas, să aibe un pic de răbdare. Să se pună la punct pe parte fizică şi apoi, sunt sigur că va mai avea încă cel puţin doi ani în care să obţină performanţele pe care le-a mai obţinut”, a declarat Cosac pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: