Sport

S-a decis programul meciurilor de play-off și play-out din Liga a II-a

În cursul zilei de marți a avut loc la Casa Fotbalului tragerea la sorți a grupelor de play-out și s-a stabilit programul de desfășurare a jocurilor
20.03.2024 | 13:20
Sa decis programul meciurilor de playoff si playout din Liga a IIa
Gloria BUzău pare a fi principala favorită la promovarea directă, date fiind condițiile speciale. Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După 19 etape disputate doar în manșă tur, sezonul regular în Liga a II-a a luat sfârșit. Pe 28 martie va începe play-off-ul și play-out-ul, meciuri după care se va decide echipele care vor promova, care vor merge la barajul de promovare sau care vor retrograda în Liga a III-a.

Sistemul de promovare și de retrogradare

Astfel, primele șase formații vor merge în play-off, unde primele două clasate vor promova direct în SuperLigă, la capătul celor 10 etape. Locurile 3-4 vor disputa jocuri de baraj pentru promovare, împotriva locurilor 7-8 din play-out-ul primului eșalon.

ADVERTISEMENT

Pentru a se decide echipele retrogradate în acest sezon de Liga a II-a, restul de 14 echipe au fost împărțite în două grupe a câte șapte echipe. Acestea vor disputa doar câte un meci direct, urmând ca la final, locurile 6-7 să retrogradeze.

Mai multe echipe din următorul sezon

Nu se vor mai juca meciuri de baraj, din moment ce de la anul se mărește numărul de echipe din Liga a II-a, de la 20, la 22. FRF a stabilit programul de disputare al jocurilor, știm deja și zilele și orele primei runde.

ADVERTISEMENT

În play-off, în prima etapă vom avea Corvinul Hunedoara-Gloria Buzău, Unirea Slobozia – CS Mioveni și Csikszereda – Șelimbăr. Echipele scrise cu roșu, Corvinul Hunedoara și Șelimbăr, nu au drept de promovare, astfel vor face doar act de prezență în play-off.

Calificate direct la baraj

Printr-un calcul simplu, dacă te calificai în primele șase echipe, aveai asigurat locul de baraj, la final de campionat. O situație inedită care se știa încă de la începutul sezonului, când 8 echipe din Liga a II-a nu aveau drept de promovare. 

ADVERTISEMENT

Practic, conform clasamentului din acest moment, Unirea Slobozia și Gloria Buzău ar promova direct, în timp ce CS Mioveni și Csikszereda ar merge la barajul de promovare în SuperLiga României.

În play-out situația este mai simplă, oricine poate retrograda. Partidele de baraj au dispărut, astfel, că, în ultima etapă din cele șase runde vom știi care sunt echipele ce vor evolua în Liga a III-a din sezonul următor.

ADVERTISEMENT

Din prima grupă de play-out vor face parte următoarele echipe: Ceahlăul, CSM Reșița, FC Argeș, Metaloglobus, Dumbrăvița, Unirea Dej și Alexandria. În cea de-a doua grupă de play out avem: Chindia, CSA Steaua, Concordia, CSM Slatina, Progresul Spartac și Arsenal Tunari, echipa care tocmai ce l-a instalat pe bancă, pe Dan Alexa.

Meciurile din prima etapă a play-out-ului sunt următoarele: Ceahlăul Piatra Neamţ – Metaloglobus Bucureşti, CSM Alexandria – CSC Dumbrăviţa, CSM Reşiţa – FC Unirea Dej, CS Tunari – Chindia Târgovişte, Concordia Chiajna – Progresul Spartac, Viitorul Pandurii – CSA Steaua. FC Argeș și CSM Slatina vor sta în prima rundă.

ADVERTISEMENT