Sport

S-a decis viitorul lui Ianis Hagi. Unde va evolua „tricolorul” în partea a doua a sezonului

Suporterii lui Rangers l-au cerut cu insistență pe Ianis Hagi la echipă. "Tricolorul" a lăsat o impresie bună fanilor, însă lucrurile sunt clare. Hagi rămâne în Spania.
09.01.2024 | 08:48
Sa decis viitorul lui Ianis Hagi Unde va evolua tricolorul in partea a doua a sezonului
Ianis Hagi va ramane in Spania pana la finalul sezonului
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi va rămâne în La Liga până la finalul sezonului conform anunțului recent făcut de presa din Scoția. În ciuda dorințelor fervente ale fanilor și a noului antrenor al celor de la Rangers, mijlocașul român rămâne în Spania până la terminarea campionatului.

Ianis Hagi va rămâne în Spania până la expirarea împrumutului

Ianis Hagi a fost titular în recentul meci câștigat de Deportivo Alaves împotriva lui Betis cu scorul de 1-0 în 16-imile Cupei Spaniei. Cu toate acestea, prestația sa ștearsă l-a determinat pe antrenorul echipei să îl înlocuiască în minutul 65 cu Simeone.

ADVERTISEMENT

Împrumutat de Rangers la Deportivo Alaves până în vara acestui an, Ianis Hagi a fost subiectul unor speculații aprinse cu privire la un posibil transfer înapoi la “Ibrox” imediat după ce Philippe Clement a preluat conducerea echipei.

Cu toate acestea, s-a dezvăluit că în contractul de împrumut nu există nicio clauză care să permită revenirea mijlocașului în timpul curentului sezon. Cifrele recente ale performanțelor lui Ianis Hagi la Alaves arată 17 meciuri disputate, două goluri marcate și un assist.

ADVERTISEMENT

Cu o cotă de piață evaluată la 3,5 milioane de euro, fiul lui Gheorge Hagi continuă să-și facă drum în lumea fotbalului european sub culorile echipei spaniole. Astfel, telenovela transferului lui Ianis Hagi pare să se încheie cu decizia fermă a celor două tabere de a duce înțelegerea până la capăt.

Ianis Hagi, piesă centrală în angrenajul României

Pentru Ianis Hagi, continuitatea în fotbalul spaniol îl poate ajuta în menținerea unei forme bune pentru Euro 2024. Fostul jucător al Farului a fost piesă centrală în echipa lui Iordănescu care a reușit calificarea la turneul final de pe prima poziție.

ADVERTISEMENT

România a obținut o victorie crucială împotriva Elveției pe Arena Națională din București, consolidându-și poziția de lider în Grupa I. În fața a aproximativ 50.000 de spectatori entuziasmați, atmosfera de sărbătoare a cuprins stadionul.

Bucuria fanilor a fost rodul muncii elevilor lui Iordănescu. “Tricolorii” erau deja calificați după victoria anterioară cu Israel, scor 2-1. În acel meci, Ianis Hagi a punctat decisiv pentru România printr-un gol marcat în minutul 63.

ADVERTISEMENT

Aceasta va fi a 6-a participare a echipei naționale a României la un Campionat European, marcând astfel prezența în turneele finale din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. La EURO 2024, România va face parte din Grupa E, unde va întâlni adversari redutabili precum Belgia, Slovacia și câștigătoarea barajului dintre Bosnia – Ucraina și Israel – Islanda.

ADVERTISEMENT