Life

S-a lansat Android 14. Ce aduce noul sistem de operare de la Google

Google a lansat Android 14! Utilizatorii se vor putea bucura de funcții noi, inclusiv de unele asemănătoare cu cele disponibile pe iOS.
05.10.2023 | 10:53
Sa lansat Android 14 Ce aduce noul sistem de operare de la Google
S-a lansat Android 14. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru utilizatorii de smartphone-uri, Google a anunțat lansarea noului sistem de operare Android 14. Pentru început, va fi disponibil numai pe anumite modele de telefoane.

Google a lansat Android 14

Google a lansat  noul telefon Pixel 8 și, simultan cu acesta, și cea mai recentă versiune a sistemului de operare ce stă la baza a miliarde de smartphone-uri din toată lumea. Este vorba despre Android 14.

ADVERTISEMENT

Acesta vine la pachet cu o serie de nouătăți,  ce le vor permite utilizatorilor să-și personalizeze interfața și metode de protejare a intimității. Astfel, ei pot să-și pună mai multe imagini pe ecranul de blocare.

Totoadă, Android 14 permite alegerea diferitor font-uri și stiluri, într-un mod similar cu ceea ce Apple a introdus în cursul anului trecut pe modelele de iPhone, scrie news.ro. 

ADVERTISEMENT

În plus, noua versiune a sistemului de operare permite generarea fundalurilor cu ajutorul AI-ului. Totuși de menționat este că, cel puțin la acest moment, această funcție este disponibilă numai pe Pixel 8.

Pe ce telefoane va fi disponibilă ultima versiune a sistemului de operare

De altfel, o altă îmbunătățire pe care Google a adus-o sistemului de operare este extinderea suportului pentru passkeys. Acesta face posibilă autentificarea pe diferite site-uri cu ajutorul amprentei.

ADVERTISEMENT

Acum, toate parolele , passkey-urile şi logările cu Google vor putea fi găsite în același loc, în Credential Manager. Este important de spus că, deocamdată, nu toată lumea se va putea bucura de noul Android 14.

Deocamdată, sistemul de operare nu este disponibil decât pe smartphone-urile Pixel, urmând ca în lunile următoarea să fie adoptate și de către ceilalți producători de telefoane.

ADVERTISEMENT

Amintim că, în urmă cu o săptămână, și OnePlus și-a lansat noul sistem de operare, ce rivalizează atât cu Android, cât și cu iOS. Vorbim despre OxygenOS 14, care vine la pachet cu o mulțime de funcții interesante și unește șase tehnologii. Acest lucru face posibilă utilizarea telefoanelor la capacitatea lor maximă.

ADVERTISEMENT
Tags: