News

S-a rupt balconul cu Romeo și Julieta. Doi actori de la Teatrul Național din Budapesta, la un pas de moarte

Incident teribil la Teatrul Național din Budapesta, acolo unde doi cunoscuți actori au fost la un pas de moarte în timpul reprezentației.
18.11.2023 | 20:22
Sa rupt balconul cu Romeo si Julieta Doi actori de la Teatrul National din Budapesta la un pas de moarte
Actorii care-i interpretează pe Romeo și Julieta, la Teatrul Național din Budapesta, au suferit un grav accident / Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Actorii Otto Lajos Horvath și Julia Szaz s-au prăbușit în gol de la o înălțime de aproximativ patru metri, în pauza spectacolului “Romeo și Julieta”. Incidentul a fost provocat de ruperea balustradei de la balconul amenajat pentru piesa de teatru.

Actorul a căzut de la balcon cu partenera lui în brațe

Accidentul s-a produs în spatele cortinei trase, astfel că spectatorii nu au văzut scena îngrozitoare. Conducerea teatrului a luat decizia de a anula spectacolul, iar cei doi actori au fost transportați de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Julia și Otto au fost preluați de medici și operați de urgență, după ce au suferit leziuni ale membrelor.

Nu este clar, până acum, cum s-a produs accidentul. Se pare că cei doi actori exersau scena balconului, iar actorului i s-a făcut rău și s-a prăbușit cu tot cu partenera lui, balustrada cedând sub greutatea celor doi.

ADVERTISEMENT

Ministrul culturii nu a acceptat demisia directorului teatrului

Ediția maghiară a publicației Blikk scrie că directorul teatrului, Attila Vidnyanzsky, care este și regizor al piesei, și-a înaintat demisia, însă acesta nu a fost acceptată de ministrul culturii.

În schimb, acesta a dispus efectuarea unei anchete care să ducă la identificare cauzelor și a persoanelor responsabile pentru producerea acestui grav incident.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este primul incident de acest tip, petrecut pe scena unui teatru din Ungaria. În urmă cu câțiva ani, actrița Kriszitina Peremartoni a căzut de la trei metri, în timpul unei repetiții la piesa ”Romeo și Julieta”.

În trecut, Julieta și-a rupt o mână

În 1985, actorul Laszlo Gallfi a fost rănit pe scenă de un pumnal care ar fi trebuit să fie doar de decor, și a fost transportat de urgență la spital. De asemenea, în 2006, actorii Bernadett Vago și Attila Dolhai s-au prăbușit de la câțiva metri, după ce plasa care trebuia să-i susțină nu s-a mai deschis.

ADVERTISEMENT

În România, Oana Pelea a suferit un accident în timpul spectacolului ”Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice”, care a avut o reprezentație la un teatru din Timișoara, în 2019.

Actrița a alunecat în timpul spectacolului și s-a ales cu o fisură la genunchiul stâng. Cu toate astea, ea a reușit să ducă piesa la final, după care a solicitat intervenția unei ambulanțe.

ADVERTISEMENT