Sport

S-a stabilit programul ediției 2023-2024 din La Liga. Când se vor desfășura cele două El Clasico

La Liga și-a stabilit programul partidelor din ediția 2023-2024. Campioana Barcelona va debuta în deplasare cu Getafe, iar Real Madrid va juca pe terenul lui Athletic Bilbao.
22.06.2023 | 19:44
Sa stabilit programul editiei 20232024 din La Liga Cand se vor desfasura cele doua El Clasico
La Liga și-a stabilit programul partidelor din ediția 2023-2024. Campioana Barcelona va debuta în deplasare cu Getafe, iar Real Madrid va juca pe terenul lui Athletic Bilbao. Sursă foto: nbcsports.com
ADVERTISEMENT

Se anunță un sezon incendiar în Spania, ”galacticii” dorind să-și ia revanșa în fața rivalilor din Catalunya care au câștigat ultimul titlu, dar care nu au reușit să-l readucă pe Camp Nou pe Lionel Messi.

S-a stabilit programul meciurilor din ediția viitoare din La Liga

Noul sezon din La Liga va începe vineri, 11 august, și se va termina duminică, 26 mai 2024, dar conducătorii fotbalului din Spania au stabilit deja programul pentru cele 38 de etape din noua stagiune.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, campioana en-titre Barcelona va debuta în noul sezon pe terenul lui Getafe, Real Madrid, rămasă fără superstarul Karim Benzema, va juca în deplasare cu Athletic Bilbao, în timp ce Atletico va primi vizita nou promovatei Granada.

Runda inaugurală a stagiunii 2023-2024 mai programează două partide extrem de interesante: FC Sevilla – Valencia și Villarreal – Betis Sevilla. Celelalte două nou promovate vor avea parte de un start mai ușor: Las Palmas va juca pe teren propriu cu Mallorca, iar Alaves se va deplasa la Cadiz.

ADVERTISEMENT

Programul complet al primei etape a sezonului viitor din La Liga este următorul:

  • Almeria – Rayo Vallecano
  • Athletic Bilbao – Real Madrid
  • Atletico Madrid – Granada
  • Celta Vigo – Osasuna
  • FC Sevilla – Valencia
  • Las Palmas – Mallorca
  • Getafe – Barcelona
  • Villarreal – Betis Sevilla
  • Real Sociedad – Girona
  • Cadiz – Alaves

Când se joacă derby-urile din La Liga

Primul El Clasico al sezonului se va desfășura în etapa a 11-a, în weekend-ul 28-29 octombrie, pe Estadio Olimpico de Montjuic din Barcelona, returul urmând să aibă loc în runda a 32-a, în weekend-ul 20-21 aprilie 2024, pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Prima încleștare din derby-ul Madridului dintre Real și Atletico va avea loc pe Civitas Metropolitano în 24 septembrie de 2023, iar returul de pe Santiago Bernabeu va fi pe 4 februarie 2024. Curios este faptul că jocurile sunt programate în aceleași etape, 6 și 24, la fel cum au fost și în stagiunea precedentă.

În ultima etapă a sezonului, cele trei mari formații ale Spaniei vor avea partide extrem de dificile. Barcelona va juca pe terenul Sevillei, Real Madrid va primi vizita lui Betis, iar Atletico Madrid va evolua în deplasare cu Real Sociedad.

ADVERTISEMENT

La Liga se va opri în patru rânduri pentru meciurile echipei naționale: 4-12 septembrie, 9-17 octombrie, 13-21 noiembrie și 18-26 martie 2024. În plus, spre deosebire de ultimii ani, oficialii fotbalului spaniol au decis o perioadă de pauză între 22 decembrie și 1 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT