Sporturi

S-a stabilit programul optimilor la Wimbledon 2019! Toate cele 16 meciuri de simplu se joacă luni, în celebra “manic monday”

07.07.2019 | 10:29
Sa stabilit programul optimilor la Wimbledon 2019 Toate cele 16 meciuri de simplu se joaca luni in celebra manic monday

Duminică este zi liberă la Wimbledon, iar meciurile din optimile de finală au fost programate toate în ziua de luni. Celebra “manic monday”, în care este mare aglomerație de staruri la All England Club. Dar și de tinere speranțe ale sportului alb, pentru că se dă startul și turneelor de juniori. Va fi agitație pe toate terenurile de la Wimbledon, iar cinci români au și ei meciuri programate pe terenurile londoneze.

Toate cele 16 partide de simplu, de pe ambele tablouri, feminin și masculin, sunt programate în cursul zilei de luni. Simona Halep o va înfrunta pe Cori Gauff pe terenul 1, în jurul orei 16:30. Johanna Konta – Petra Kvitova și Serena Williams – Carla Suarez Navarro sunt alte partide tari de pe tabloul feminin.

Programul meciurilor la feminin, din optimi Wimbledon 2019

  1.  Ashleigh Barty – Alison Riske. Cap de serie numărul 1 la Wimbledon 2019, Ashleigh Barty este în cursă pentru al doilea titlu de Grand Slam la rând, în puțin mai mult de o lună. Riske, 55 WTA, pare o adversară accesibilă, dar americanca a eliminat deja două favorite, pe Donna Vekic și Belinda Bencic. Partida este programată pe terenul 2, de la ora 13:00.
  2. Serena Williams – Carla Suarez Navarro. Un meci al cărui deznodământ pare ușor de ghicit. Va fi foarte greu pentru Suarez Navarro să îi pună probleme Serenei, mai ales că se joacă pe iarbă, iar diferența de serviciu dintre cele două este uriașă. Totuși, iberica nu a pierdut set până acum în turneu! Partida se joacă de la ora 15:00, pe terenul 1.
  3. Barbora Strykova – Elise Mertens. Se anunță un duel foarte tare. Mertens, favorită 21, a eliminat-o pe Monica Niculescu în turul 2, iar în runda precedentă a avut un meci spectaculos contra chinezoaicei Qiang Wang. Strykova este o jucătoare excelentă pe iarbă și a trecut în turul 3 de favorita 4, Kiki Bertens. Se joacă de la ora 13:00, pe terenul 12.
  4.  Johanna Konta – Petra Kvitova. Meciul vedetă din optimile de finală pe tabloul feminin. Mai ales că ambele jucătoare sunt în mare formă. Konta a trecut de Sloane Stephens în turul 3. Kvitova nu a pierdut set până acum, dar nici nu a avut adversare de calibru în primele trei runde. Este meciul doi pe Centre Court, după Sousa – Nadal. Se joacă în jurul orei 17:30.
  5.  Elina Svitolina – Petra Martic. Svitolina, favorită 8, nu este o specialistă pe iarbă. Nu a trecut niciodată de faza optimilor, unde a mai ajuns doar în 2017. Martic pare mai degrabă adaptată la acest joc, cu un serviciu foarte bun. Totuși, croata a avut nevoie de set decisiv în precedentele runde, deși nu a înfruntat favorite. Se joacă de la ora 13:00, pe terenul 3.
  6.  Karolina Muchova – Karolina Pliskova. Duel sută la sută cehesc, cu Pliskova ca mare favorită. Muchova, la prima prezență la Wimbledon, a eliminat-o pe Kontaveitt în turul 3. Pliskova a avut și ea ceva emoții în turul 3, cu Su-Wei Hsieh. Are șansa să ajungă pentru prima dată în carieră în sferturi la Wimbledon. Se joacă pe terenul 2, după Barty – Riske, în jurul orei 15:30.
  7.  Simona Halep – Cori Gauff. Simona are un traseu abordabil spre semifinale, dar trebuie să fie foarte atentă cu noua senzație a tenisului feminin. Cori Gauff are 15 ani, este locul 313 WTA, dar a câștigat deja șase meciuri la Wimbledon, incluzând aici și calificările. A trecut de Venus Williams, Magdalena Rybarikova și Polona Hercog pe tabloul principal. Se joacă pe terenul 1, dup Serena Williams – Carla Suarez Navarro, în jurul orei 16:30.
  8.  Shuai Zhang – Dayana Yastremska. Poate cel mai neașteptat duel din această fază a competiției, între două jucătoare care nu au pornit ca favorite la Wimbledon 2019. Zhang a trecut de doi capi de serie, Wozniacki și Garcia, iar Yastremska a trecut de Sofia Kenin în turul 2. Se joacă pe terenul 18, de la ora 13:00.
  • partidele au fost trecute în ordinea de pe tabloul feminin, deci în sferturile de finală se va juca astfel: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8.

Programul meciurilor la masculin, din optimi Wimbledon 2019

Pe tabloul masculin se anunță o zi de vis la Wimbledon 2019. Roger Federer, Rafa Nadal și Novak Djokovic au toți partide interesante în faza optimilor de finală. În afara celor trei, mai rămâne în cursă un singur cap de serie dintre primii 10, este vorba de Key Nishikori, favorit 8. Iată cum arată tabloul:

  1.  Novak Djokovic – Ugo Humbert. Djokovic poate ajunge în sferturi fără să joace cu vreun cap de serie. Totuși, a pierdut set, la Hurkacs, în turul 3. Humbert, 21 de ani, la prima prezență la Wimbledon, îi poate pune și el unele probleme lui Nole. A trecut deja de doi capi de serie, Gael Monfils și Auger-Aliassime. Doar la Monfils a pierdut set. Se joacă pe terenul 1, după Halep – Gauff, în jurul orei 18:00.
  2. David Goffin – Fernando Verdasco. O șansă uriașă pentru ambii jucători. Goffin a trecut de Medvedev în turul 3 și poate ajunge în premieră în sferturi. Veteranul Verdasco este la a 17-a prezență pe tabloul principal. A mai fost o dată în sferturi, în 2013. Ibericul a revenit de la 0-2 în fața lui Kyle Edmund, în turul 2. Se joacă pe terenul 3, după Svitolina – Martic, în jurul orei 14:30.
  3. Guido Pella – Milos Raonic. Se anunță un duel spectaculos și foarte echilibrat. Pella a pierdut set la Copil, în runda 1, a avut apoi nevoie de 5 seturi cu Seppi, dar a trecut în doar 3 de Kevin Anderson, finalistul de anul trecut, pentru a accede în optimi. Raonic a fost expeditiv, fără set pierdut, dar nici nu a avut de înfruntat vreun cap de serie. Se joacă pe terenul 3, după Goffin – Verdasco, în jurul orei 17:30.
  4. Bautista Agut – Benoit Paire. Un duel interesant, între calmul Agut și temperamentalul Paire. Ibericul joacă bine pe toate suprafețele și nu a pierdut set până acum la Wimbledon 2019. A trecut în turul 3 de Karen Khakhanov, favorit 10. Paire este la primul cap de serie pe care îl înfruntă în turneu. Se joacă pe terenul 18, după Zhang – Yastremska, în jurul orei 14:30.
  5. Sam Querrey – Tenys Sandgren. Duelul surpriză din optimi, între doi outsideri. Locul 65 ATP, Querrey este, totuși, un obișnuit al fazelor finale la Wimbledon. Semifinalist în 2017, americanul are un serviciu foarte greu de returnat. A pierdut un singur set până acum, la Dominic Thiem, de care a trecut în turul 1. Sandgren, 94 ATP, este gata de o nouă minune, după sfertul de finală de la Australian Open, în 2018. A trecut deja de Simon și Fognini. Se joacă pe terenul 12, după Strykova – Mertens, în jurul orei 14:30.
  6. Joao Sousa – Rafael Nadal. După ce a trecut de Kyrgios și Tsonga, Rafa Nadal are din nou un adversar redutabil. Joao Sousa a trecut fără set pierdut de Marin Cilic, iar în turul 3 l-a eliminat pe Daniel Evans în cinci seturi. Rafa a pierdut un singur set până acum, la Kyrgios. Se joacă pe Centre Court, de la ora 15:00.
  7. Key Nishikori – Mikhail Kukushkin. Nishikori nu a pierdut set până acum la Wimbledon 2019 și, ajutat de un tablou favorabil, poate să își egaleze performanța din 2018, sfert de finală. Talentatul nipon ar putea visa și mai sus, dacă va scăpa de problemele cu accidentările.Kukushkin a produs o mare surpriză în turul 2, când a trecut de John Isner în cinci seturi. Se joacă pe terenul 2, după Muchova – Pliskova, în jurul orei 17:00.
  8. Matteo Berrettini – Roger Federer. Roger Federer a fost impresionant în turul 3, cu Lucas Pouille, și pare gata pentru titlul cu numărul 9 la Wimbledon. Elvețianul a pierdut un singur set, chiar primul jucat la această ediție, cu Lloyd Harris. Berrettini, favoritul 17, este un jucător cu mare potențial. În turul 3 a trecut în cinci seturi de Diego Schwartzman.
  • partidele au fost trecute în ordinea de pe tabloul masculin, deci în sferturile de finală se va juca astfel: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8.

Luni joacă şi Horia Tecău în optimi la Wimbledon, la dublu masculin, în timp ce Raluca Olaru luptă pentru calificare la dublu mixt

În afara Simonei Halep, alți patru români vor juca luni la Wimbledon 2019. Horia Tecău are șansa să ajungă în sferturile de finală din proba de dublu masculin. Tecău și Rojer joacă pe terenul 14, de la ora 13:00, împotriva favoriților 9 ai întrecerii, Gonzalez / Zeballos.

Raluca Olaru va juca pentru calificarea în optimile de finală în proba de dublu mixt, alături de croatul Franko Skugor. Cei doi îi vor înfrunta pe Venus Williams și Francis Tiafoe. Meciul este pe terenul 18, nu mai devreme de 19:30. Avem doi români și pe tabloul juniorilor, în turul 1. Nicholas David Ionel îl înfruntă pe britanicul Jacob Fearnley, iar Nini Gabriel Dică va juca pe terenul 10, de la ora 13:00, cu americanul William Grant.