Fotbal intern

Prima etapă din Liga 1 a fost modificată! Meciul dintre FCSB și Astra nu se mai joacă la data stabilită

15.08.2020 | 11:47
Prima etapa din Liga 1 a fost modificata Meciul dintre FCSB si Astra nu se mai joaca la data stabilita
ADVERTISEMENT

Joi la prânz, la sediul Ligii Profesoniste de Fotbal, a avut loc tragerea la sorți a programului ediției 2020-2021 din Liga 1 la fotbal. Pentru că ediția precedentă nu s-a putut termina pe teren, în special din cauza situației de la Dinamo, Federația Română de Fotbal a decis să facă schimbări majore în sistemul competițional.


UPDATE, 15 august, ora 11:47. S-a modificat programul primei etape din Casa Pariurilor Liga 1 după cazurile COVID-19 de la FCSB, pe care le-a anunțat FANATIK. Meciul dintre FCSB și Astra care trebuia să se dispute, inițial, joi, a fost reprogramat pentru sâmbătă. 

ADVERTISEMENT

Vineri, 21 august:

FC Argeș – FC Botoșani, ora 18:15

Sâmbătă, 22 august:

Viitorul – UTA, ora 15:30

Sepsi OSK – CS U Craiova, ora 18:00

Astra – FCSB, ora 21:00

Duminică, 23 august:

Poli Iași – Chindia, ora 16:00

Academica Clinceni – CFR Cluj, ora 18:00

Luni, 24 august:

FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș, ora 18:00

Dinamo – Hermannstadt, ora 21:00


Astfel, vom avea parte de un campionat cu 16 echipe, și nu cu 14 ca până acum, dar se va juca în continuare după un sistem cu sezon regular și play-off/play-out. Noutatea constă în faptul că în play-out vor evolua echipele clasate pe locurile 7-16 în sezonul regular, iar meciurile se vor disputa într-o singură manșă (9 etape) și nu în sistem tur-retur.

În play-off nu se schimbă nimic, primele șase clasate vor juca între ele de două ori, pe parcursul a 10 etape. De asemenea, se va păstra prevederea cu înjumătățirea punctelor după terminarea sezonului regular.

ADVERTISEMENT

S-au stabilit zilele și orele de disputare ale meciurilor din prima etapă a Ligii 1. Când se joacă Astra – FCSB și Sepsi – Craiova

Pentru că la tragerea la sorți a programului din Liga 1 s-a ținut cont de mai multe reguli, printre care și aceea că echipele participante în cupele europene nu se vor întâlni între ele în primele 6 etape, nu vom avea parte de derby-uri în prima parte a sezonului.

Totuși, prima etapă ne aduce un meci tare, între Astra – FCSB, tocmai una dintre partidele care nu s-au mai disputat în sezonul trecut din cauza apariției mai multor cazuri de COVID 19 la echipa giurgiuveană.

ADVERTISEMENT

O altă partidă interesantă din prima etapă este cel dintre Sepsi și Universitatea Craiova, formația covăsneană având ambiții mari în noul campionat, dacă e să ne luăm după transferurile efectuate.

După consultările cu televiziunile, dar ținând cont și de zilele când formațiile românești vor evolua în tururile preliminare ale cupelor europene, LPF a comunicat programul primei etape, una întinsă pe parcursul a cinci zile, de joi, 2o august, și până luni, 24 august.

ADVERTISEMENT

Programul primei etape din Liga 1

Joi, 20 august

  • Ora 20:30 Astra – FCSB

Vineri, 21 august

  • Ora 18:15 FC Argeş – FC Botoşani

Sâmbătă, 22 august

  • Ora 18:00 Viitorul – UTA
  • Ora 21:00 Sepsi OSK – Universitatea Craiova

Duminică, 23 august

  • Ora 16:00 Poli Iaşi – Chindia
  • Ora 18:15 Academica Clinceni – CFR Cluj

Luni, 24 august

  • Ora 18:00 FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș
  • Ora 21:00 Dinamo – FC Hermannstadt

Toate partidele vor fi transmise în direct pe posturile de televiziune Digisport, Telekomsport și Look Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: