Sport

S-a temut Claudiu Petrila să semneze cu Rapid?! „Voiam să fiu motivat de cei din tribune”

Claudiu Petrila este jucătorul Rapidului începând cu acest sezon. Cum a fost convins să semneze cu echipa din Giulești.
22.02.2024 | 08:53
Sa temut Claudiu Petrila sa semneze cu Rapid Voiam sa fiu motivat de cei din tribune
S-a temut Claudiu Petrila să semneze cu Rapid?! „Voiam să fiu motivat de cei din tribune”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Claudiu Petrila (23 de ani) s-a despărțit după șase ani de CFR Cluj. Internaționalul român joacă începând cu acest sezon la Rapid, club care a plătit 750.000 de euro pentru a-l transfera din Gruia. Ce l-a convins să-și pună semnătura pe contractul cu alb-vișiniii.

De ce a semnat Claudiu Petrila cu Rapid

Claudiu Petrila, care a lipsit trei luni de pe gazon din cauza unei accidentări, a recunoscut că s-a temut de suporteri înainte să semneze cu Rapid. Mijlocașului ofensiv îi era frică de presiunea tribunei în cazul unui joc mai slab.

ADVERTISEMENT

„Da, au fost și gândurile astea, dar când intram pe teren încercam să mă focusez doar pe joc și ce e negativ în mintea mea să dau la o parte.

Și mi-a ieșit destul de bine. N-am lăsat să mă inhibe o presiune, voiam doar să fiu motivat de ce aud din tribune”, a declarat Claudiu Petrila, în exclusivitate la „Suflet de Rapidist”, emisiune care e live pe FANATIK.RO, marți, de la ora 13:30.

ADVERTISEMENT

Petrila e de părere că a venit timpul ca Rapid să câștige al patrulea ei titlu din istorie. De 20 de ani n-au mai terminat giuleștenii campionatul pe primul loc. „Cred că avem tot ce ne trebuie pentru a lua titlul. Trebuie doar să credem și să avem curaj.

E și de curaj pentru că la un momentdat s-ar putea să ajungem acolo și trebuie să avem încredere în noi. (n.r. – Cu cât va scădea distanța și veți fi tot mai sus, va crește presiunea? Bineînțeles”, a adăugat extrema stângă a Rapidului.

ADVERTISEMENT

Claudiu Petrila și relația cu Săpunaru

Claudiu Petrila a vorbit și despre primul impact pe care l-a avut cu vestiarul Rapidului, dar mai ales cu căpitanul Cristi Săpunaru. „E foarte important. E un lider, care ne ajută pe toți nu doar pe mine. E un om bun care încearcă să facă bine pentru echipă și pentru club și e foarte important pentru noi să avem un lider în echipă.

(n.r. – Te-a luat Săpunaru pe lângă el?) Nu m-a luat neapărat pe lângă el, dar în antrenamente, când mai greșesc, mă încurajează. Chiar și acum.

ADVERTISEMENT

(n.r. – Cum a fost prima zi, când te-ai dus la bază?) Am avut niște emoții. Nu știam cum se intră în vestiar, dar m-au ajutat niște băieți. A fost mai greu doar în prima zi, dar după ce am început să mă antrenez și să joc, totul a venit de la sine”, a adăugat Petrila.

S-A TEMUT Claudiu Petrila inainte SA SEMNEZE cu Rapid?! | CUM L-A AJUTAT Sapunaru

ADVERTISEMENT