News

S-au încheiat cele mai recente căutări în cazul dispariției lui Madeleine McCann. ”Un indiciu relevant”, trimis în Germania pentru teste medico-legale

Un "indiciu relevant" ar fi fost găsit în timpul căutărilor din Portugalia. Urmează luni de agonie pentru Madeleine McCann
26.05.2023 | 12:08
Sau incheiat cele mai recente cautari in cazul disparitiei lui Madeleine McCann Un indiciu relevant trimis in Germania pentru teste medicolegale
Părinții fetei dispărute în 2007 așteaptă acum rezultatele testelor Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anchetatorii care au efectuat o nouă căutare în cazul lui Madeleine McCann au curățat o zonă mare de pădure de la lacul de acumulare din Algarve și au săpat opt gropi adânci pentru a colecta mostre, care au fost trimise pentru teste medico-legale și de ADN în Germania. Se așteaptă ca oamenii de știință să aibă rezultatele inițiale săptămâna viitoare, dar ar putea dura luni de zile până la finalizarea unei analize complete.

S-au încheiat cele mai recente căutări în cazul lui Madeleine McCann

Ziarul portughez Correio da Manha a declarat că un “indiciu relevant” a fost găsit în timpul căutărilor de joi, ceea ce a determinat poliția să se concentreze asupra unei zone specifice din locul de frumusețe izolat. Mai multe obiecte au fost colectate din locul respectiv, care pot fi sau nu relevante pentru ancheta privind dispariția lui Madeleine, a precizat publicația. Printre acestea se numără o bretea de sutien, bucăți de îmbrăcăminte și obiecte din plastic.

ADVERTISEMENT

Joi a apărut informația conform căreia anchetatorii au căutat o armă și o cameră video furate din casa principalului suspect, Christian Brueckner. Un informator a informat procurorii germani că obiectele luate în timpul raidului din 2007 din casa izolată a lui Brueckner au fost apoi aruncate în lacul de acumulare.

O suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați a fost aplatizată și curățată de iarbă și arbuști, iar mai multe gropi au fost săpate în pământ la o adâncime de aproximativ un metru și jumătate. De asemenea, au fost săpate și alte gropi în zona forestieră, aproape de linia apei, iar cărarea de lângă marginea rezervorului a fost curățată cu rotovatorul.

ADVERTISEMENT

Se crede că solul colectat a fost luat de către oficialii germani pentru o analiză mai amănunțită la un laborator din Wiesbaden, unde se află forța de investigație a țării, BKA. Poliția portugheză a confirmat că percheziția de trei zile a dus la ”colectarea unor materiale care vor fi supuse analizei de expertiză”, dar, potrivit The Telegraph, analiza ar putea dura săptămâni sau luni pentru a analiza toate probele.

Procurorul german Hans Christian Wolters a declarat că o declarație va fi publicată în curând dacă anchetatorii nu vor găsi nimic semnificativ. Dar dacă probele se vor dovedi relevante, declarația va fi amânată. Anchetatorii au cercetat malurile rezervorului mai degrabă decât să caute sub apă, deoarece aceasta este considerabil mai scăzută decât de obicei din cauza lipsei de precipitații. Joi, imediat după ora 17.00, poliția a ridicat cordonul și a permis accesul presei la locul care a fost percheziționat în ultimele trei zile.

ADVERTISEMENT

Poliția căuta o cameră video și o armă

Poliția era disperată să găsească camera video, deoarece crede că aceasta ar putea conține imagini cu Madeleine, dar și cu alte atacuri sexuale pe care Brueckner le-ar fi comis asupra a cel puțin două femei neidentificate.

Informatorul a susținut informațiile furnizate de martorii cheie Manfred Seyferth și un alt bărbat pe nume Helge Busching, care au declarat deja anchetatorilor germani că au pătruns în casă în timp ce Brueckner se afla în închisoare. Seyferth a declarat că cei doi au găsit o armă și o cameră video în casa izolată din Floral, unde locuia Brueckner, la câțiva kilometri de rezervorul din Silves, în Algarve, Portugalia, punctul central al ultimelor căutări ale poliției.

ADVERTISEMENT

Germanii Seyferth și Busching, care au anunțat poliția, locuiau în Algarve în același timp cu Brueckner, iar cei doi au fost implicați în furturi mărunte cu acesta înainte de a se certa. Se spune că imaginile de pe camera video îl arată pe Brueckner torturând și violând o femeie americană, iar o fată de aproximativ 15 ani este supusă aceluiași chin oribil.

În 2019, Brueckner a fost condamnat de un tribunal german pentru violarea unei femei americane în vârstă în casa ei din Praia da Luz, în apropiere de locul unde a dispărut Madeleine, și a primit o pedeapsă de șapte ani. Nu se știe dacă este vorba de aceeași femeie de pe caseta video dispărută, dar anchetatorii sunt dornici să o găsească pentru a construi un caz mai acuzator împotriva lui Brueckner.

Anul trecut, poliția din Germania l-a acuzat pe Brueckner de o serie de infracțiuni sexuale istorice, inclusiv de violuri împotriva a două femei neidentificate și a ghidului turistic irlandez Hazel Behan, între 2000 și 2006.

ADVERTISEMENT