Sport

Ioan Ovidiu Sabău, atac la jucători după UTA – U Cluj 2-0: ”Ne considerăm mai buni decât suntem”

Învinsă cu 2-0 la Arad, de UTA, ”U” Cluj a ratat șansa de a o egala la puncte pe FC U Craiova 1948, iar rezultatul l-a înfuriat pe tehnicianul ”șepcilor roșii”, Ioan Ovidiu Sabău.
01.04.2023 | 17:27
Ioan Ovidiu Sabau atac la jucatori dupa UTA  U Cluj 20 Ne consideram mai buni decat suntem
Sabău s-a înfuriat pe jucătorii săi după eșecul de la Arad. Foto: captură video Digi Sport
ADVERTISEMENT

”U” Cluj a venit la Arad după patru succese în cinci partide, cedând doar în fața campioanei, CFR Cluj. Și spera să bifeze un nou succes. Cu care nu doar că putea să se desprindă de zona periculoasă ci și, mai mult, să intre în disputa pentru play-off-ul Conference League. Însă gazdele le-au risipit speranțele. S-au impus cu 2-0 și și-au trecut în cont trei puncte extrem de prețioase.

Ioan Ovidiu Sabău nu și-a menajat elevii după 0-2 cu UTA: ”Nu au înțeles că trebuie să ieșim din acea zonă de confort”

Cu un Postolachi în formă excelentă, UTA s-a desprins la 2-0 în prima parte a meciului cu ”U” Cluj. Atacantul din Republica Moldova a deschis scorul, din centrarea lui Roger, și a oferit pasa decisivă, fie și involuntar, la reușita lui Milosevic.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au căutat să revină în meci. Au dominat repriza secundă, au avut un gol anulat (justificat, pentru ofsaid), l-au ”întins” serios pe Kucher, însă n-au izbutit nici golul de onoare.

O prestație care l-a dezamăgit pe tehnicianul echipei, care nu s-a ferit să-și muștruluiască jucătorii. ”În primul rând, adversarul nostru și-a dorit mai mult. S-a pregătit mult mai bine pentru acest meci.

ADVERTISEMENT

Noi am fost destul de timizi. Pentru mine, dar și pentru alți antrenori, este foarte greu să îi facem pe jucători să-și dorească mai mult.

Am arătat și noi, ca și UTA, atunci când ne era teama că putem retrograda, am avut rezultate bune. Am început să ne considerăm mai buni decât suntem.

ADVERTISEMENT

Și am uitat că noi am obținut rezultatele având o atitudine bună și pregătindu-ne foarte bine. Din punct de vedere moral ne-am dorit foarte mult și nu ne-a fost teamă de eșec.

”Clar, astăzi UTA a fost mult peste noi”

Ne-am prezentat foarte modest, s-a văzut acest lucru. Mai ales la început când UTA nu ne-a pus probleme. În loc să atacăm poarta, noi nu ne-am asumat. S-a văzut timiditatea, lipsa de încredere.

ADVERTISEMENT

Eu cred că încă nu au înțeles că putem mai mult, că trebuie să ieșim din acea zonă de confort. Să avem continuitate în rezultate, dar și în evoluții și atitudine.

Avem aceste meciuri bune în care ne pregătim bine, după care intervine această relaxare de neînțeles, efectiv. Nu ne-am îndeplinit niciun obiectiv și echipele toate sunt acolo, chiar și Mioveniul.

Nu am înțeles de ce vrem să ajungem într-o situație așa de critică, unde ne este foarte greu. Eu cred că am jucat bine în anumite momente și am câștigat respectul. 

E de la mental. Adică, ai meciuri bune, arăți foarte bine și acum te prezinți așa. Eu îi pregătesc, eu fac schimbările și îmi asum, dar cred că trebuie să facem ceva diferit”, a concluzionat, după meci, Ioan Ovidiu Sabău.

ADVERTISEMENT