Sport

Sadio Mane a devenit patron la un club din Franța: ”Nu vin ca un Mesia”

Sadio Mane a ajuns în această vară în paradisul financiar pe care îl oferă fotbalul din Arabia Saudită și după nici 3 luni și-a cumpărat un club în Franța.
28.10.2023 | 15:09
Sadio Mane a devenit patron la un club din Franta Nu vin ca un Mesia
Sadio Mane a ajuns în această vară în paradisul financiar pe care îl oferă fotbalul din Arabia Saudită și după nici 3 luni și-a cumpărat un club în Franța. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Internaționalul senegalez a decis la finalul sezonului trecut să plece de la Bayern după doar un an, iar un apropiat al fotbalistului a dezvăluit că scandalul cu Leroy Sane a stat la baza hotărârii. Și asta pentru că nu a fost susținut de oamenii din club deși avea dreptate.

Sadio Mane a cumpărat un club din Franța

Sadio Mane a ales să semneze cu Al Nassr, acolo unde este coechipier cu Cristiano Ronaldo. Iar de curând, atacantul de 31 de ani a făcut o investiție pe termen lung și a devenit patronul unui club din Franța.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni la clubul Bourges Foot 18, care activează în liga a patra franceză. Echipa a fost fondată în urmă cu doar doi ani, iar în acest moment ocupă locul 13 în clasament, penultimul, cu doar 4 puncte.

”Cu mare plăcere vin la Bourges pentru a sprijini proiectul prietenului meu Cheikh Sylla (n.r. – președintele franco-senegalez al clubului Bourges Foot 18). Suntem în discuții cu primăria de mai mult timp, dar acum totul s-a finalizat.

ADVERTISEMENT

Nu vin ca un Mesia, dar vom lucra împreună pentru a dezvolta și structura clubului, pentru a încerca să-l ducem la nivel profesionist. Este clar că provocările sunt enorme, dar dacă întreaga populație din Bourges rămâne alături de noi, vom reuși.

Primarul și Cheikh Sylla m-au convins în sfârșit cu argumente, dar și garanții pentru ca, sportiv, clubul să-și atingă obiectivele. Ne vedem în curând la Bourges”, a declarat Mane în fața jurnaliștilor printr-o videoconferință, conform leberry.fr.

ADVERTISEMENT

Ce obiective are clubul francez după ce a fost preluat de Mane

Președintele Cheikh Sylla a fost extrem de emoționat la anunțul prin care Sadio Mane a devenit proprietarul clubului Bourges Foot 18, dar a ținut să-i avertizeze pe suporteri că performanțele nu vor veni imediat.

”Sunt mândru să fiu aici în această zi. Este o zi mare pentru Bourges. Sadio Mane nu este aici pentru a vinde vise, ci pentru a crea legături puternice între Senegal și Franța. Este un prim pas.

ADVERTISEMENT

Sosirea lui Sadio, unul dintre cei mai mari jucători din lume, este o oportunitate pentru oraș. Acest proiect este unul de durată, așa că să nu vă așteptați la minuni de pe o zi pe alta. Acest sezon va fi unul de tranziție”, a spus el.

Chiar dacă este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai lumii, Sadio Mane nu uită de unde a plecat. Starul senegalez al lui Al Nassr a ridicat în țara sa un spital, mai multe școli și împarte bani și haine oamenilor nevoiași.

ADVERTISEMENT