Sport

Sadio Mane, gol pentru record, și către a 10-a finală a lui Liverpool în competiția regină a Europei

Estupinian, autogol, și letalul Sadio Mane i-au oferit lui Liverpool o victorie confortabilă cu Villarreal. Senegalezul este cel mai bun marcator din istoria echipei în meciurile eliminatorii din Liga Campionilor.
28.04.2022 | 00:58
Sadio Mane gol pentru record si catre a 10a finala a lui Liverpool in competitia regina a Europei
Cu golul de 2-0 Sadio Mane o apropie pe Liverpool de finala Ligii Campionilor și izbutește să intre în istoria lui Liverpool. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sadio Mane a făcut din nou ce știe mai bine. A reușit să marcheze, pentru a intra în istorie. Și a ajutat-o pe Liverpool să facă un pas uriaș către calificarea în a treia finală a UEFA Champions League (UCL) în cinci ani.

”Mane pune umărul și îi oferă lui Liverpool un avantaj în prima manșă a semifinalei cu Villarreal”

Liverpool a fost de șase ori campioana Europei. Și a mers mai departe în nouă dintre cele 11 semifinale anterioare. Era, așadar, favorită în fața surprinzătoarei Villarreal.

ADVERTISEMENT

”A fost nevoie de letalul Mane pentru a concretiza superioritatea evidentă”, scrie, în comentariul său, The Guardian. Sub titlul pe care îl aveți mai sus.

În timp ce The Sun folosește un joc de cuvinte, ”Kop the load of that”,  menționând ulterior că grație lui Henderson, care a fost la originea primului gol, și a lui Mane, Liverpool este în cursă pentru cvadruplul triumf pe care-l vizează.

ADVERTISEMENT

În Spania, jurnaliștii recunosc superioritatea britanicilor. ”Liverpool este prea mult”, a titrat Marca. În timp ce Sport a scris că ”Liverpool a scufundat un Villarreal căruia i-a mai rămas doar șansa unui triumf epic”.

Senegaezul, record în Liga Campionilor pentru Liverpool și, egalat, în rândul jucătorilor africani

Atât în Anglia, cât și în Spania, jurnaliștii au scos în evidență noua reușită a lui Sadio Mane. Una care confirmă forma sa extraordinară din această primăvară.

ADVERTISEMENT

Dar, mai mult. Cu reușita din minutul 55 el a ajuns la trei goluri în semifinalele Ligii Campionilor în care a evoluat. Lucru menționat inclusiv pe pagina de twitter a competiției.

În plus, contabilizează 14 reușite în meciurile din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Un record pentru Liverpool, o formație care este obișnuită cu aerul rarefiat al acestei întreceri.

ADVERTISEMENT

Și a mai bifat o performanță. L-a egalat pe Didier Drogba, cu care împarte acum onoarea de cel mai prolific marcator african în jocurile decisive din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT