Fotbal intern

Salariu uriaș și cifre dezastruoase pentru Adam Nemec. Vârful lui Dinamo, sub Daniel Popa

08.11.2020 | 12:30
Salariu urias si cifre dezastruoase pentru Adam Nemec Varful lui Dinamo sub Daniel Popa
ADVERTISEMENT

Revenit la Dinamo după doi ani pe care i-a petrecut în Cipru, la clubul Pafos, atacantul Adam Nemec este omul în care „câinii” și-au pus speranțele să revigoreze atacul echipei. Din păcate pentru ei, slovacul dezamăgește cumplit.

În vârstă de 35 de ani, slovacul Adam Nemec a fost transferat pentru a deveni marcatorul care i-a lipsit lui Dinamo în ultimele sezoane. El a fost ademenit cu un salariu impresionant pentru Liga 1.

ADVERTISEMENT

Imediat după aducerea lui Nemec, antrenorul Cosmin Contra l-a trimis la Chindia Târgoviște pe Daniel Popa, vârful utilizat de alb-roșii pe finalul sezonului trecut.

Adam Nemec, salariu de 18.000 de euro lunar pentru un gol în șase meciuri

Poate părea nedrept pentru jucătorii lui Dinamo să fie judecați în funcție de salarii, având în vedere că Pablo Cortacero nu le-a dat, încă, niciun ban din remunerațiile promise. Însă este cert faptul că Adam Nemec și-a pus semnătura pe o înțelegere care îi garanta o leafă lunară în valoare de nu mai puțin de 18.000 de euro!

ADVERTISEMENT

De când a revenit în Ștefan cel Mare, vârful care a fost dorit în trecut și de Gigi Becali la FCSB a jucat de șase ori în Liga 1 și a reușit să înscrie o singură dată. Ca o palidă consolare pentru fanii lui Dinamo, golul slovacului a venit chiar în meciul cu marea rivală, pierdut scor 2-3 pe Arena Națională.

În total, Adam Nemec a jucat aproape 550 de minute în tricoul alb-roșu și singurele lucruri prin care a ieșit în evidență, exceptând golul înscris în poarta lui Andrei Vlad, au fost două cartonașe galbene. El a fost avertizat în victoria lui Dinamo scor 3-1, de pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, dar și pe parcursul înfrângerii 0-1 cu UTA.

ADVERTISEMENT

Mai slab decât Daniel Popa, conform inStat!

În vârstă de 26 de ani, Daniel Iliuță Popa a fost trimis din nou la Chindia Târgoviște, sub formă de împrumut. După un play-out dezastruos în sezonul precedent, când a reușit doar o pasă de gol în 14 partide, și aceea pe parcursul înfrângerii scor 1-3 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, Popa nu a mai beneficiat de credit din partea dinamoviștilor.

Atacantul care a marcat golul prin care Chindia Târgoviște s-a impus pe terenul vicecampioanei Universitatea Craiova a ajuns la Dinamo în vara lui 2016, chiar de la dâmbovițeni, însă a fost ulterior împrumutat la FC Botoșani  și, acum, la clubul care l-a ajutat să se afirme.

ADVERTISEMENT

În mod remarcabil, statisticile dovedesc că Popa îi este superior lui Adam Nemec în acest sezon. Vârful Chindiei a evoluat timp de aproape 800 de minute și a înscris de două ori. Popa a prins două meciuri și în tricoul alb-roșu, înainte de a fi trimis la Târgoviște, ultima apariție la Dinamo fiind chiar în înfrângerea scor 0-1 contra actualei sale echipe.

Conform cifrelor inStat, coeficientul lui Daniel Popa este 210, unul superior celui pe care îl are Adam Nemec, 207. Acest index este calculat în baza mai multor parametri relevanți pentru misiunea unui atacant, precum dueluri câștigate, șuturi experiate către poartă și, nu în ultimul rând, goluri marcate.

Statisticile îl dau pe Daniel Popa superior lui Adam Nemec, deși Dinamo îl plătea pe dâmbovițean cu puțin este 2.000 de euro lunar, adică îi oferea un salariu de aproape nouă ori mai mic decât al slovacului! De asemenea, stau mai bine decât Nemec oameni precum Sebastian Mailat, Cristian Neguț, Adnan Aganovic sau Marius Ștefănescu, fotbaliști plătiți mult mai prost.

Pentru Nemec, meciul de la Ovidiu, pe care Dinamo îl va juca împotriva Viitorului, în etapa a zecea, ar putea reprezenta o șansă importantă de a se reabilita în ochii fanilor, dezamăgiți oricum de situația de la club. Dinamo duce lipsă atât de liniște financiară, cât și de rezultate, iar postul lui Cosmin Contra este și el amenințat.

ADVERTISEMENT