Fotbal international

Salem Al-Dawsari, golul zilei la Campionatul Mondial 2022! Execuţia care a uimit planeta în Argentina – Arabia Saudită 1-2. Video

Salem Al-Dawsari a marcat golul zilei de marţi la Campionatul Mondial 2022. A uimit întreaga lume cu reuşita din Argentina - Arabia Saudită 1-2.
22.11.2022 | 17:51
Salem AlDawsari golul zilei la Campionatul Mondial 2022 Executia care a uimit planeta in Argentina  Arabia Saudita 12 Video
Salem Al-Dawsari a marcat golul zilei la Campionatul Mondial 2022
ADVERTISEMENT

Arabia Saudită a produs cea mai mare surpriză de la Campionatul Mondial 2022, după ce a învins-o pe Argentina, scor 2-1. Salem Al-Dawsari a înscris golul victoriei pentru saudiţi, iar execuţia mijlocaşului de la Al Hilal a adus tăcerea în tabăra “pumelor”.

Salem Al-Dawsari, eroul Arabiei Saudite în meciul cu Argentina. A marcat cel mai frumos gol al zilei la CM 2022

În minutul 53, Arabia Saudită şi Argentina se aflau la egalitate, scor 1-1, iar sud-americanii încă nu reuşiseră să se trezească din şocul trăit la golul egalizator al lui Saleh Al-Shehri. A fost momentul când Salem Al-Dawsari a ieşit la rampă şi a oferit reuşita zilei la Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

După un şut respins cu capul de Cristian Romero, mingea a ajuns la Salem Al-Dawsari, în marginea careului. Faza părea stinsă, însă mijlocaşul a făcut o scurtă piruetă, şi-a driblat adversarul care se afla în faţă şi a şutat în forţă. Emiliano Martínez, portarul Argentinei, a şters balonul, dar nu a reuşit să-l devieze peste poartă.

Imediat după gol, Salem Al-Dawsari a sărbătorit golul în mare stil, cu o serie de tumbe, în timp ce toţi colegii şi cei de pe bancă au alergat spre el ca să-l felicite. Fotbalistul de 31 de ani a rămas pe teren până la finalul partidei, care a adus prima victorie a Arabiei Saudite la Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

Salem Al-Dawsari are 72 de selecţii la naţionala Arabiei Saudite, pentru care a marcat 18 goluri. Mijlocaşul ofensiv joacă din sezonul 2011-2012 la Al Hilal şi pentru o scurtă perioadă, în stagiunea 2017-2018, a fost împrumutat la Villarreal, unde a bifat o singură prezenţă, în La Liga, într-o remiză cu Real Madrid.

Salem Al-Dawsari a adus ultimele două victorii ale Arabiei Saudite la Campionatul Mondial

Până la victoria cu Argentina, Arabia Saudită avea trei victorii în 16 meciuri jucate la Campionatul Mondial. La prima participare, în 1994, saudiţii reuşeau să se califice în optimile de finală, unde au fost eliminaţi de Suedia.

ADVERTISEMENT

La ediţia din SUA, Arabia Saudită reuşea două victorii, în faza grupelor, 2-1 cu Maroc şi 1-0 cu Belgia. În partida contra belgienilor, Saeed Al-Owairan marca golul victoriei după o cursă superbă, o reuşită care a intrat în istoria Campionatului Mondial.

La turneele finale din 1998, 2002 şi 2006, Arabia Saudită nu a cunoscut victoria. Mai mult decât atât, la ediţia de acum 20 de ani se clasa pe ultimul loc, cu un golaveraj horror de 0-12.

ADVERTISEMENT

În Rusia, la CM 2018, Arabia Saudită a început turneul cu două înfrângeri, 0-5 cu Rusia şi 0-1 cu Uruguay, dar a reuşit să câştige ultima partidă din Grupa A, 2-1 cu Egipt, iar Salem Al- Dawsari, eroul din meciul cu Argentina, înscria golul victoriei, în minutul 90+5.

ADVERTISEMENT