Sport

„Salzburg de România”. Echipa din SuperLiga care i-a impresionat total pe Basarab Panduru și Florin Răducioiu: „Joacă cel mai frumos fotbal”

Basarab Panduru și Florin Răducioiu au analizat situația la zi a echipelor din campionatul României. Cei doi au comparat o echipă din SuperLiga cu RB Salzburg.
19.10.2022 | 18:59
Salzburg de Romania Echipa din SuperLiga care ia impresionat total pe Basarab Panduru si Florin Raducioiu Joaca cel mai frumos fotbal
Florin Răducioiu și Basarb Panduru, încântați de jocul ofensiv implementat de Gică Hagi la Farul Constanța. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Basarab Panduru și Florin Răducioiu au propus-o pe Farul Constanța, ca fiind formația cu cel mai frumos joc din SuperLiga. Gică Hagi, fostul mare internațional român, a primit o veste bună înaintea duelului cu Rapid. Guvernul a aprobat proiectul pentru construirea noii arene din Constanța care îi va purta numele.

Florin Răducioiu, cuvinte de laudă la adresa Farului: „Au toate ingredientele pentru a câştiga acest campionat”

Florin Răducioiu a vorbit despre liderul din SuperLiga. Formația pregătită de fostul mare internațional, Gică Hagi, conduce clasamentul din România cu 33 de puncte în 14 meciuri. În următoarea etapă, „marinarii” vor avea un meci foarte important în economia primei poziții, cu Rapid, locul 2 din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Fostul coleg al lui Hagi din Generația de Aur a comentat jocul ofensiv al Farului, pe care o consideră echipa cu cel mai modern fotbal din campionatul românesc. „Vai… Cred că tuturor ne place Farul. Impresia este minunată. E echipa care-mi place cel mai mult, e echipa care joacă cel mai frumos fotbal, modern, echipa care are acest spirit ofensiv, o echipă care are nevoie de minge mereu. Când pierd mingea, o recâştigă cât mai repede, au o condiţie fizică excelentă şi cu câţiva jucători de mare nivel tehnic, Alibec, Munteanu, Pitu.

Mă încântă jocul echipei lui Hagi şi repet că e echipa cea mai frumoasă, cea mai în formă. Sper că au toate ingredientele pentru a câştiga acest campionat. E echipa care joacă cel mai frumos fotbal din această ţară. Hagi a revitalizat fotbalişti, e meritul lui”, a mărturisit Florin Răducioiu, pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru compară jocul Farului cu al lui RB Salzburg: „Doar ei mai joacă sistemul ăsta. Mai vedem în țară așa ceva?”

Basarab Panduru a remarcat, de asemenea, jocul ofensiv pe care Gică Hagi l-a implementat la Farul Constanța. Fostul fotbalist a comparat liderul din SuperLiga cu Salzburg, campioana Austriei, una dintre echipele ofensive ale Europei și a vorbit despre disciplina pe care o arată fotbaliștii constănțeni.

„Mă gândeam la sistemul ăsta. Mai vedem la noi în ţară 4-3-1-2? Nu prea îl mai vedem. De unde s-ar fi putut inspira? El şi înainte în juca, în faţă cu Ianis, Iancu. Salzburg mai joacă aşa, 4-3-1-2, cu Sesko şi Junior Adamu în faţă, un jucător în spatele lor. 

ADVERTISEMENT

Pitu începe să marcheze faţă de toate meciurile lui. E un lucru bun pentru el. Cei trei din faţă de la Farul inventează, inventează lucruri, iar “Regele” şi-a făcut sistem cu patru fundaşi, trei închizători apoi, doar Grameni să nu fie, cu o siguranţă acolo, cu Kiki care poate urca mult, are libertate pe partea stângă. Cu siguranţa din apărare le dai libertate să facă ce vor celor trei din faţă. 

Cea mai mare realizare la Farul e că sunt reguli, ce trebuie să mâncăm, ce trebuie să facem. De ce când jucătorii pleacă în altă parte e altul? Nu ascultă! De ce Radaslavescu la Hagi face ceva şi la FCSB face altceva? La Farul l-ai văzut cu jambierele lăsate? Nu! Acolo sunt reguli! Ai plecat dintr-un sistem cu reguli şi nu mai ai reguli acum”, a declarat Basarab Panduru la același post de televiziune.

ADVERTISEMENT

Farul Constanța, egal în Cupa României Betano înaintea meciului cu Rapid

Farul Constanța are 5 victorii consecutive, însă seria a fost oprită de echipa din Liga 3, CSM Alexandria în duelul din prima etapă a grupelor Cupei României Betano. Cu o parte din echipă menajată pentru duelul cu Rapid, Farul a remizat, scor 2-2 cu teleormănenii. La finalul partidei, Gheorghe Hagi s-a dezlănțuit la adresa rivalei din următoarea etapă.

„Rapidul joacă meci acasă, noi mergem 400 de km. Pentru unii ceva, pentru alții altceva. Am venit la meci, n-am văzut copii de mingi. E Cupa României, oficial și n-am văzut copii de mingi. Dacă avem pretenții, trebuie să avem pretenții, dar nu se poate așa ceva.

Eu am venit 400 de km și mă întorc 400 de km. Alții au jucat meci acasă, au meci acasă. Rivalii noștri joacă meci acasă. Noi am făcut kilometri și atunci trebuie să las și eu jucătorii acasă. Pentru unii e odihnă și pentru alții să facă 400 de km. E mult. Probabil e o întâmplare, ei știu mai bine, mai puțin eu”, a declarat Gică Hagi, la finalul partidei cu Alexandria.

ADVERTISEMENT