Sport

Sandro Tonali riscă să fie suspendat un an din fotbal! Ce se întâmplă cu salariul uriaș al italianului

Sandro Tonali este unul dintre cele mai importante nume implicate în scandalul pariurilor din Italia. Jucătorul lui Newcastle riscă să fie suspendat un an.
21.10.2023 | 17:31
Sandro Tonali risca sa fie suspendat un an din fotbal Ce se intampla cu salariul urias al italianului
Sandro Tonali riscă să fie suspendat un an din fotbal! Ce se întâmplă cu salariul uriaș al italianului. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sandro Tonali a recunoscut în fața procurorilor că a pariat pe meciuri de fotbal la agenții ilegale. Mai mult, fostul fotbalist de la AC Milan ar fi pariat chiar pe meciurile propriei echipe.

Sandro Tonali riscă să fie suspendat un an din fotbal! Spune “adio” salariului de 8 milioane de euro

Transferat în această vară la Newcastle pentru 64 de milioane de euro, Sandro Tonali riscă să fie suspendat un an de zile din fotbal. Decizia este așteptată luni, chiar înaintea etapei de Champions League, Newcastle având meci cu Dortmund.

ADVERTISEMENT

Mai mult, internaționalul italian va primi și o lovitură cruntă. Pe perioada suspendării fotbalistul nu va fi plătit și va rămâne fără salariul uriaș de 8 milioane de euro pe an, pe care i-l oferă Newcastle.

Dacă suspendarea dictată de italieni va fi de un an, Sandro Tonali va rata și Euro 2024, dacă formația lui Spaletti se califică la turneul final. El nu are voie nici să se antreneze alături de colegii săi de la echipă.

ADVERTISEMENT

Nicolo Fagioli va fi în continuare plătit de Juventus!

În Premier League, Ivan Toney a fost suspendat 15 luni, inițial, pentru că a încălcat de peste 200 de ori regulamentul fotbaliștilor din Marea Britanie prin care li se interzice să parieze. Atacantul a rămas cu o suspendare de 8 etape după apel.

Internaționalul englez nu a avut voie să se pregătească alături de colegii de la Brentford timp de patru luni. Ivan Toney va reveni pe teren la începutul anului 2024, însă echipa sa vrea să îl vândă.

ADVERTISEMENT

În Italia, a fost deja suspendat Nicolo Fagioli, timp de șapte luni tot pentru pariuri ilegale, dar fotbalistul lui Juventus va încasa în continuare salariul de la club și are voie să se pregătească alături de echipă.

Newcastle, duel în instanţă cu AC Milan?

Cei de la Newcastle și-au declarat sprijinul pentru Sandro Tonali până la o decizie a instanței, însă englezii ar putea să își caute dreptatea în tribunal în cazul transferului de la AC Milan, mai ales dacă fostul club era la curent cu problemele fotbalistului:

ADVERTISEMENT

“Îi încurajez pe toți fanii noștri să-i arate dragoste lui Sandro, pentru că de asta are nevoie acum. Sandro este un tânăr aflat într-un moment dificil, adoră fotbalul și este devastat total și noi vom continua să-l ajutăm să depășească această grea încercare”, a spus Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle.

  • 23 de ani are Sandro Tonali
  • 64 de milioane de euro a plătit Newcastle pentru transferul fotbalistului
ADVERTISEMENT