Sport

Sânmărtean, povești incredibile cu Becali și Porumboiu: “Mană cerească pentru orice fotbalist”

Sânmărtean a avut ocazia să joace atât pentru Vaslui, cât și pentru FCSB. Colaborările cu Porumboiu și Becali au fost unele reușite, cu prime mari și banii la zi.
02.01.2024 | 23:09
Sanmartean povesti incredibile cu Becali si Porumboiu Mana cereasca pentru orice fotbalist
Sanmartean a discutat despre puterea financiara a lui Becali si Porumboiu
ADVERTISEMENT

Cu o carieră impresionantă în fotbalul românesc, Lucian Sânmărtean a dezvăluit detalii interesante despre colaborarea sa cu doi dintre cei mai cunoscuți patroni de cluburi din țară, Gigi Becali și Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu, un patron darnic

Sânmărtean a subliniat generozitatea celor doi și a oferit amănunte despre primele substanțiale pe care le-a primit în timpul evoluțiilor sale pentru echipele conduse de aceștia. Adrian Porumboiu și Gigi Becali sunt recunoscuți pentru puterea lor financiară.

ADVERTISEMENT

Cu 122 de meciuri la Vaslui, Sânmărtean a fost om de bază la moldoveni în lupta lor continuă cu formațiile din București. Sânmărtean a dezvăluit că, pentru a motiva echipa să își atingă obiectivele, Adrian Porumboiu oferea prime extrem de generoase.

“Cred că la Vaslui am avut cele mai mari prime, legate de cupele europene, de play-off, de calificarea pentru Europa League, acolo au fost prime substanțiale. Sume nici nu mai știu, dar peste 10.000 de euro de meci per jucător. Prime deosebite”, a declarat Lucian Sânmărtean la  podcastul Tare de Tot.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost mereu cu salariile la zi

La FCSB, Sânmărtean nu a jucat la fel de multe meciuri. Chiar și așa, cele 26 de apariții pentru echipa lui Gigi Becali au fost suficiente pentru a vedea pe pielea lui forța financiară a formației din București.

“Generos, într-adevăr Gigi Becali. Ca și domnul Porumboiu. În momentul în care erau încântați de jocul echipei, nu aveau limită. Plătit la linie, plătit la secundă, niciun fel de întârziere. Din punctul acesta de vedere, cei doi sunt ‘mană cerească’ pentru orice fel de fotbalist”, a completat Lucian Sânmărtean.

ADVERTISEMENT

Lucian Sânmărtean a evoluat pentru formația condusă de Gigi Becali timp de două sezoane. Transferat chiar de la Vasliu, Sânmărtean a încântat suporterii FCSB-ului în sezoanele 2013/2014 și 2014/2015.

Perioada petrecută de Sânmărtean la FCSB i-a adus recunoaștere la nivel internațional. Mijlocașul de creație a reușit să prindă un transfer în străinătate, la Ittihad. Pentru arabi, Sânmărtean a jucat timp de două sezoane și a reușit să înscrie 6 goluri.

ADVERTISEMENT

S-a întors apoi în România, la Pandurii Târgu Jiu, unde a bifat 17 prezențe și a reușit să înscrie un gol. În sezonul 2016/2017, Lucian Sânmărtean s-a întors în Arabia Saudită la Al Taawon, unde a adunat 464 de minute în 8 partide. În următorul an, acesta și-a încheiat cariera la Voluntari, unde a adunat doar 267 de minute în 5 partide.

ADVERTISEMENT