Fotbal intern

Sânmărtean, Țucudean și Săpunaru, desființați: „Epave, pensionari! Erau în drum spre cimitir când i-am adus”

11.03.2021 | 11:31
Sanmartean Tucudean si Sapunaru desfiintati Epave pensionari Erau in drum spre cimitir cand iam adus
ADVERTISEMENT

Trei dintre cei mai importanți jucători români ai ultimilor ani, Lucian Sânmărtean, George Țucudean și Cristi Săpunaru, au fost jigniți grosolan de primarul orașului Târgu Jiu.

Marcel Românescu a acuzat fosta conducere a clubului gorjean că a transferat fotbaliști pe salarii foarte mari, fără să aibă puterea de a le susține. De asemenea, el s-a plâns de tratamentul aplicat juniorilor.

ADVERTISEMENT

Președinte al clubului Pandurii era, în acea perioadă, Narcis Răducan. Acesta a fost acuzat că a distrus Centrul de Copii și Juniori al clubului Pandurii Târgu Jiu și a îndepărtat copiii de la club.

Fostele vedete de la Pandurii, desființate: „Toate epavele și toți pensionarii, mari vedete…”

Primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Românesc, a lansat un atac extrem de dur la adresa fostei conduceri a clubului gorjean. El este nemulțumit de cum a ajuns să arate formația care, în alți ani, juca împotriva Fiorentinei în Europa League. Edilul dă vina pe fosta conducere, în frunte cu Narcis Răducan.

ADVERTISEMENT

„Îmi aduc aminte că în ultimul an îl aduseseră pe Săpunaru pe aici, aduseseră numai jucători de sute de mii de euro. Mai aveau puțin, în loc să bage bani în copiii și junorii din Municipiul Târgu Jiu, ajunseserăm să aducem toate epavele și toți pensionarii, mari vedete.

Îi aduseserăm la Târgu Jiu și unii dintre ei erau în drum spre cimitir. Să mă ierte Dumnezeu! Și au venit aici pe sume foarte, foarte mari. Se dădeau acestor jucători salarii de sute de mii de euro”, a tunat primarul din Târgu Jiu pentru Accent TV, citat de Pandurul.

ADVERTISEMENT

Pe cine a atacat primarul: Sânmărtean, Antal, Săpunaru, Țucudean

Printre fotbaliștii bine cotați și experimentați care au jucat pentru Pandurii în perioada reclamată de edil se numără Lucian Sânmărtean, George Țucudean, Cristian Săpunaru sau Liviu Antal, aduși la club în 2016, pe când președinte era Narcis Răducan.

Acesta este acuzat că a pus umărul la trimiterea clubului în stare de insolvență, dar și că „a distrus Centrul de Copii și Juniori al celor de la Pandurii, demolând terenul sintetic și trimițând juniorii să joace pe terenuri din județ”.

ADVERTISEMENT

În prezent, Pandurii Târgu Jiu se află într-o situație foarte delicată. Deși a fost construit în oraș un stadion nou, echipa este ultima în Liga 2 și are grave probleme financiare. În schimb, orașul Târgu Jiu este reprezentat și de echipa Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fosta ACS Șirineasa, aflată pe locul 5 în eșalonul secund.

ADVERTISEMENT