Sport

Săptămână decisivă pentru viitorul lui Manchester United. Oficialii clubului, întâlniri cu cei doi potențiali cumpărători

Este tot mai clar că Manchester United își va schimba proprietarul, iar presa engleză anunță o întâlnire importantă între conducătorii clubului și potențialii cumpărători.
08.03.2023 | 23:05
Saptamana decisiva pentru viitorul lui Manchester United Oficialii clubului intalniri cu cei doi potentiali cumparatori
Este tot mai clar că Manchester United își va schimba proprietarul, iar presa engleză anunță o întâlnire importantă între conducătorii clubului și potențialii cumpărători. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Familia Glazer a anunțat că este dispusă să vândă gruparea de pe Old Trafford. Imediat după ce i-au reziliat contractul lui Cristiano Ronaldo, americanii au decis că a venit momentul să se retragă, mai ales că au fost contestați vehement de fani în ultimii ani.

Întâlniri decisive între conducătorii lui Manchester United și posibilii cumpărători ai clubului

Pe lista cumpărătorilor s-au înscris grupul Qatar Sport Investments și consorţiul britanic Ineos, condus de Jim Ratcliffe, cel mai bogat englez. Tratativele au intrat într-o nouă etapă, iar conducătorii lui Manchester United se vor întâlni cu reprezentanții posibililor cumpărători.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, următoarea rundă a bătăliei pentru achiziționarea lui Manchester United a început deja. Cele două entități care vor să ajungă să preia clubul urmează să se întâlnească cu oficialii de pe Old Trafford.

Primii care vor veni la discuții vor fi cei de la Ineos, care se vor întâlni cu oamenii din conducerea lui United joi, 9 martie, chiar înaintea meciului pe care ”diavolii roșii” îl vor avea cu Betis Sevilla, în prima manșă a optimilor de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îi privește pe investitorii qatarezi, aceștia sunt așteptați la o întrevedere săptămâna viitoare. Este puțin probabil ca șeicul Jassim bin Hamad Al Thani, Jim Ratcliffe din partea Ineos sau actualii proprietari ai clubului, familia Glazer, să fie prezenți la summit-uri.

Cinci miliarde de euro, oferta făcută de qatarezi

Este posibil ca după aceste întâlniri să urmeze o perioadă de exclusivitate, în care unei părți alese i se oferă acces deplin la toate documentele clubului pentru a face o ofertă finală. Deși doar aceste două grupuri și-au manifestat public interesul pentru achiziționarea lui Manchester United, se zvonește că sunt cel puțin alte două consorții în cursă.

ADVERTISEMENT

Ultimele informații arată că grupul din Qatar se află în pole position pentru achiziționarea lui Manchester United. Oferta arabilor, formulată prin intermediul fundaţiei Nine Two, ar fi superioară celei pe care a făcut-o Ineos.

Oferta finală a qatarezilor ar putea depăşi cinci miliarde de euro și ar urma să includă răscumpărarea completă şi imediată a datoriilor clubului, care ar fi cifrate la 580 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Au apărut zvonuri conform cărora dacă vor reuși să cumpere Manchester United, qatarezii ar vrea să-l transfere pe atacantul Kylian Mbappe de la PSG. Ar fi o mutare surprinzătoare, însă nu foarte greu de realizat, deoarece și colosul francez este deținut tot de qatarezi.

ADVERTISEMENT