Sport

Șapte fani interziși pe stadioane după FC U Craiova – Rapid 1-0. Ce sancțiuni și amenzi au aplicat jandarmii după incidentele de la Târgu Jiu

Jandarmii au aplicat mai multe sancțiuni după incidentele de la FC U Craiova – Rapid. Șapte fani au primit interdicție pe stadioane.
11.09.2022 | 15:54
Sapte fani interzisi pe stadioane dupa FC U Craiova  Rapid 10 Ce sanctiuni si amenzi au aplicat jandarmii dupa incidentele de la Targu Jiu
Șapte fani ai echipei Rapid vor sta departe de stadioane. Jandarmeria le-a interzis accesul în arenele sportive. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Scandalul de la sfârșitul meciului FC U Craiova – Rapid 1-0 nu a rămas fără repercusiuni. Mai mulți fani vor sta departe de stadioane, un an. S-au aplicat și amenzi.

Jandarmeria a anunțat sancțiunile aplicate după scandalul de la Târgu Jiu

Duelul dintre FC U Craiova și Rapid din etapa a 10-a din SuperLiga s-a încheiat cu scandal. Fanii bucureșteni și stewarzii au avut meciul lor în care căpitan a fost, ca și pe teren, Cristi Săpunaru.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii au rupt mai multe scaune pe care le-au aruncat înspre personalul care asigura ordinea pe stadion și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc. Stewarzii au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a liniști lucrurile.

Și dispozitivul de jandarmi de la stadion a avut de lucru. Forțele de ordine au intervenit un momentul în care scandalul a escaladat și au reținut mai multe persoane. Șapte dintre acestea nu vor mai vedea un meci pe stadion următorul an.

ADVERTISEMENT

”Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au asigurat măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, disputat sâmbăta, pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu.

Forțele de ordine au acționat pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul municipiului Târgu-Jiu, dar și în stadion pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

ADVERTISEMENT

Referitor la situația, din cea de-a doua repriză, când membrii galeriei oaspete au rupt mai multe scaune, le-au aruncat în teren și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, facem precizarea că reprezentanții firmei de pază au intervenit inițial, potrivit obligațiilor legale, folosind substanțe iritant lacrimogene.

Jandarmii au intervenit ulterior, pentru a detensiona situația și a împiedica escaladarea conflictului, fapt care s-a și întâmplat în momentul în care aceștia au ajuns în fața tribunei. Întrucât s-a creat o confuzie, referitoare la folosirea substanțelor iritant lacrimogene, reiterăm ca acestea au fost folosite de către personalul firmei de pază, contractată de către organizator.

ADVERTISEMENT

Amenzi contravenționale și interdicții pentru fanii din Giulești

Subliniem faptul că forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică. În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4300 lei. Șapte dintre suporteri primind și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 1 an.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul remis de Jandarmerie.

Căpitanul Rapidului, în centrul scandalului de la vestiare

Finalul partidei a fost dificil pentru toți participanții. Din cauza gazelor lacrimogene jucătorii, arbitrii, fanii, dar și angajații televiziunilor care au transmis evenimentul sportiv au avut probleme de respirație.

Imediat după fluierul final căpitanul din Giulești, Cristi Săpunaru și-a început meciul cu stewarzii. Într-un limbaj categoric și amenințător le-a reproșat acestora intervenția asupra suporterilor echipei feroviare.

Scandalul a continuat la vestiare unde tot liderul din Giulești a fost în centrul atenției. A intrat în conflict cu toți cei prezenți în incinta stadionului, oficiali, dar și intruși, și nu a ezitat să apeleze la forța fizică pentru a-și face dreptate.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”